19. maj 2019
Med fokus på temaer som kamp mod social kontrol i indvandrermiljøer, styrket beskæftigelsesindsats og ghettoplanen afholdt Venstre i Køge i aftes debatmøde med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Med fokus på temaer som kamp mod social kontrol i indvandrermiljøer, styrket beskæftigelsesindsats og ghettoplanen afholdt Venstre i Køge i aftes debatmøde med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støjberg: Vi skal stille større krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støjberg: Vi skal stille større krav
Køge - 16. maj 2018 kl. 13:39
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er det overhovedet god liberal skik at indføre dobbeltstraf, blot fordi en person eventuelt begår kriminalitet i Gellerup og ikke i Hellerup? Og er ministeren med den meget omtalte ghettoplan ikke bekymret for at stigmatisere de mange gode borgere, der lever i de boligområder, som nu omfattes?

Et par spørgelystne, lokale VU'ere var ikke helt overbeviste om deres partifælles argumentation, da udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i tirsdag aften lagde vejen forbi Borup Kulturhus, skriver DAGBLADET.

Rammen var et debatmøde om integration i Danmark og om flygtninge- og migrantkrisen i Danmark, Skandinavien og Europa som helhed, og bag arrangementet stod Venstres Køgeafdeling.

VU'ernes spørgsmål kom efter ministerens knap 45 minutter lange oplæg om situationen, som hun ser den.

- Men det er i mine øjne ikke et spørgsmål om at stigmatisere, svarede Inger Støjberg og fortsatte:

- Det er nærmere et spørgsmål, om at nogle folk har meldt sig ud af samfundet. Vi ønsker ikke, at folk skal bo i et ghettoområde i fremtiden, for essensen er, at mange af beboerne i dag slet ikke føler sig danske. Berlingske præsenterede for nylig tal, der viser, at 20 procent af beboerne i ghettoen mener, at sharialov står over dansk lov, og at 30 procent vil gå til imamen, før de går til myndighederne. Det er noget galt, når det er sådan, sagde hun ifølge DAGBLADET og illustrerede med et eksempel:

- Min største bekymring er den dreng, der vokser op i Gellerupparken. Sandsynligheden for, at hans forældre er på arbejdsmarkedet er under 50 procent, selv om de har været her i mange år. For mødrene alene er den under 20 procent. Risikoen for, at drengen vil få mangelfulde sprogkundskaber, er stor, og selvom der en pæn chance for deltagelse i foreningslivet, er det oftest i tyrkiske eller pakistanske foreninger, ikke de danske. Når drengen kommer i børnehave og skole, har næsten alle tilsvarende baggrund. Hvor skal han få Danmark ind under huden? Vi kan ikke være det bekendt, for drengen skal have de samme muligheder, som jeg for eksempel havde. Vi bør stille større krav, for vi ikke kan acceptere, at der vokser modkulturer ud af et parallelsamfund. Derfor har vi lagt ghettoplanen frem, sagde Inger Støjberg.

Læs hele historien i onsdagen DAGBLADET.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk