16. december 2018
Den nye stationsbro er ved at blive gjort færdig og nu skal den sidste slidflade lægges på, så broen kan indvies i næste måned. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Den nye stationsbro er ved at blive gjort færdig og nu skal den sidste slidflade lægges på, så broen kan indvies i næste måned. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stationsbro afløser tunnel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stationsbro afløser tunnel
Køge - 08. maj 2018 kl. 14:40
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye stationsbro i Køge åbnes om en måned og i samme ombæring lukkes den nuværende tunnel mellem sporene på Køge Station. I en status til Teknik- og Ejendomsudvalget lyder det, at arbejdet med stationsbroen nu er i de afsluttende faser af anlægsarbejdet og at den officielle åbning er planlagt til lørdag den 9. juni 2018.

Det er Køge Kyst, der står for arbejdet og formålet med etableringen af en Stationsbroen er at »skabe en ny flot byport og forny Køge Station«. Broen skal afløse en gammel mørk tunnel, som mange har oplevet værende utryg og ubehagelig at færdes i.

Stationsbroen fremstår som et samlet anlæg med trapper til Collstropgrunden, togperronerne og ikke mindst en stor opholdstrappe ud mod Stationstorvet.

Perrontunnellen afspærres samtidig med, at Stationsbroen åbnes, da den ikke længere vil have en funktion og overdrages til Banedanmark.

Åbningen af Stationsbroen vil være en festlig lørdag eftermiddag, hvor der vil være talere, underholdning og forfriskninger. Det færdige program kommer ud senere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk