29. september 2021
Fredag i sidste uge nåede sporlægningsmaskinen til Køge Nord Station, og dermed er det første spor mellem Køge og Ringsted etableret. Foto: BaneDanmark
gallery icon

Se billedserie

Fredag i sidste uge nåede sporlægningsmaskinen til Køge Nord Station, og dermed er det første spor mellem Køge og Ringsted etableret. Foto: BaneDanmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sporlægning: Køge og Ringsted er forbundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sporlægning: Køge og Ringsted er forbundet
Opdateret 25. november 2016 kl. 07:19
Køge - 22. november 2016 kl. 16:08
Af Simon de Visme

Den godt 60 kilometer lange strækning mellem Køge og Ringsted er nu på plads, efter at BaneDanmarks 250 tons tunge sporlægningsmaskine fredag den 18. november nåede til Køge Nord Station. Det oplyser BaneDanmark i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Mangelfulde beregninger stopper Køge Nord-arbejde

Strukton Rail A/S, der er entreprenør på sporlægningen, fortsatte i går mandag arbejdet med at lægge det andet spor fra Ringsted mod Køge.

Næste fase er til Hvidovre, mens der på den korte strækning fra Hvidovre til Vigerslev først bliver lagt spor fra den 1. februar 2017, hvor de to tunneller i Hvidovre og Valby er færdigbygget.

Den 1. maj 2017 starter endnu en fase, når arbejdet med at elektrificere banen og etablere det nye signalsystem igangsættes. Disse arbejder foregår frem til den 1. februar 2018, hvorefter hele banen skal testes og prøvekøres før den kan blive taget i brug den 9. december 2018.

arrow Banedanmark udlægger skærver over weekenden
25. november 2016 kl. 14:35 Opdateret: kl. 14:35
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk