15. oktober 2019
Det vil utvivlsomt begrænse mulighederne for en række ældre borgere, for gangbesværede og handicappede borgere, såfremt bus 103 nedlægges, mener Seniorrådet i Køge Kommune. Som eneste bus direkte til Torvet frygter rådet således, at ældre borgere vil blive afskåret fra at komme ind til Torvet, hvis spareforslaget gennemføres. Foto: Anders Fallesen
Det vil utvivlsomt begrænse mulighederne for en række ældre borgere, for gangbesværede og handicappede borgere, såfremt bus 103 nedlægges, mener Seniorrådet i Køge Kommune. Som eneste bus direkte til Torvet frygter rådet således, at ældre borgere vil blive afskåret fra at komme ind til Torvet, hvis spareforslaget gennemføres. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spareforslag: Luk bus 103 og skær i dagtimerne på andre ruter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spareforslag: Luk bus 103 og skær i dagtimerne på andre ruter
Køge - 27. maj 2019 kl. 15:52
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er nok ingen hemmelighed, at det forestående arbejde med at lande budget 2020-2023 ikke bliver nogen sjov omgang for byrådspolitikerne, der kan se frem til at skulle behandle et sparekrav på cirka 60 millioner kroner.

arrow Læs også: Seniorråd: Skammelig behandling af de ældre

Det ventes at få konsekvenser på en lang række områder, herunder på visse dele af busdriften.

For nylig blev Teknik- og Ejendomsudvalget orienteret om en omfattende busanalyse, der har gået ruterne og deres passagertal igennem, skriver DAGBLADET.

I analysen anbefales det ligeledes at lukke busrute 103, der som den eneste busrute betjener Torvet, mens ruterne 241, 243 og 244 kan få reduceret antallet af afgange, såfremt udvalgspolitikerne vælger det på det kommende møde i juni. Inden da har sagen været sendt i høring.

Udvalgsformand Erik Swiatek (S) vil endnu ikke udpege steder, hvor han mener, der skal spares, fortæller han til DAGBLADET.

- Det vil være at kortslutte høringsfasen, siger han, mens han stadig afventer at se høringsparternes input til budgetanalysen.

- Men jeg forstår helt klart, at ikke alle vil være tilfredse med spareforslagene. Når høringssvarene kommer ind, skal vi drøfte hele sagen, for der er bestemt ting, som vil gøre ondt nogle steder. Udgangspunktet må så være at ramme der, hvor det vil gøre mindst ondt, siger Erik Swiatek.

Fra Seniorrådets side er der imidlertid udbredt bekymring over udsigterne til besparelser på især bus 103:

- I mine øjne vil det være fuldstændig vanvittigt, hvis man skærer den væk, siger seniorrådsformand Nadia Sandberg

Adspurgt, om det ikke - dels af hensyn til det generelle, store sparekrav på sammenlagt 60 millioner kroner, som byrådspolitikerne skal finde, dels af hensyn til det lave bus 103's lave passagertal - er fair at foreslå bussen nedlagt, svarer Nadia Sandberg:

- Nej, det synes jeg bestemt ikke. Det vil ramme dem, der virkelig har brug for dem, og det mener jeg bare ikke er i orden. For en gruppe af ældre og handicappede borgere er dette den eneste måde, at de kan komme til Torvet, og det er jo hjertet i byen, siger seniorrådsformanden til DAGBLADET.

Læs meget mere om sagen i mandagens DAGBLADET.

arrow Besparelser vedtaget: Der bygges tidligst nye plejeboliger i 2025
11. juni 2019 kl. 13:33 Opdateret: kl. 11:40
arrow Sunde ældre skal koste mindre - syge skal hjem fra sygehuset
14. maj 2019 kl. 10:31 Opdateret: kl. 10:31

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk