5. april 2020
Uddannelsesinstitutionen ZBC henvender sig nu til kommuner og Region Sjælland med en hjælpende hånd. Man stiller blandt andet skolens værnemidler, hospitals- og plejeudstyr samt madvarer til rådighed. Foto: ZBC
Uddannelsesinstitutionen ZBC henvender sig nu til kommuner og Region Sjælland med en hjælpende hånd. Man stiller blandt andet skolens værnemidler, hospitals- og plejeudstyr samt madvarer til rådighed. Foto: ZBC
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sosu-uddannelse låner senge ud til krisehåndtering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sosu-uddannelse låner senge ud til krisehåndtering
Køge - 25. marts 2020 kl. 14:30
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hospitalssenge, sengeborde og værnemidler er blandt de remedier, som ZBC nu siger midlertidigt farvel til. Udstyret, som normalt bruges på SOSU-uddannelserne, har ZBC nemlig stillet til rådighed for regionen og en række kommuner, oplyser ZBC i en pressemeddelelse.

- Hvis vi kan hjælpe med at styrke det samlede corona-beredskab, vil vi naturligvis meget gerne det. Der er jo ingen grund til, at udstyret står ubrugt hen på skolerne, hvis andre rent faktisk står og mangler det, udtaler Glenny Hansen, der er uddannelsesdirektør på ZBC, i pressemeddelelsen.

Over for DAGBLADET uddyber han:

- Vi har forskellige værnemidler og hospitalsudstyr stående på vores SOSU-skole på ZBC i Køge, som vi gerne låner ud. Det er blandt andet hospitalssenge og plejeudstyr, som ligesom værnemidlerne er efterspurgt i disse dage. Så nu har vi skrevet ud til kommunerne i vores område samt til Region Sjælland, og flere er allerede vendt tilbage på vores henvendelser, siger Glenny Hansen.

Mad til hjemløse

Foruden udstyr til hospitaler og hjemmeplejen, som ZBC kan bidrage med, kan man imidlertid også byde ind med en masse madvarer.

Mandag kørte en varevogn mod København med blandt andet ris, pasta og 120 kilo kød. Råvarerne stammer fra ZBC’s mange fødevareuddannelser og kommer nu de hjemløse til gavn gennem projektet JunkFood. Sammen med en række frivillige laver Michellin-kokken Rasmus Munk nemlig nærende mad til hjemløse, og her under corona-krisen er der sat turbo på projektet, oplyser ZBC i pressemeddelelsen.

For mange herberger og væresteder har nemlig enten skruet ned for kapaciteten eller er lukket helt på grund af smittefaren.

- Vores elever er jo sendt hjem, så der er helt stille i vores køkkener. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi kan bakke op om dette flotte initiativ ved at donere en del af vores råvarer, udtaler Ivan Kousholt, der er uddannelseschef på ZBC, i pressemeddelelsen.

Alle elever på ZBC er sendt hjem frem til den 13. april.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk