10. august 2020
Trods en nyligt fremlagt rapport omkring skaderne på ejendomme på Søndre Havn, er det endnu uvist, hvordan Køge Kommune og Køge Kyst vil håndtere problematikken. I morgen afholdes ekstraordinært møde - på den lukkede dagsorden - hvor kursen ventes fastsat. Foto: Simon de Visme
Trods en nyligt fremlagt rapport omkring skaderne på ejendomme på Søndre Havn, er det endnu uvist, hvordan Køge Kommune og Køge Kyst vil håndtere problematikken. I morgen afholdes ekstraordinært møde - på den lukkede dagsorden - hvor kursen ventes fastsat. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søndre Havn: Mens man venter på klarhed for byggeriets kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndre Havn: Mens man venter på klarhed for byggeriets kurs
Køge - 20. marts 2017 kl. 13:41
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var generelt nedslående nyheder til borgere på Strandpromenaden, Norgesvej og Sveasvej i Køge, da der i sidste uge var følgegruppemøde omkring anlægsarbejdet på Søndre Havn, fortæller Jeanette Hornuff fra Strandpromenaden 14 til DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Minister skal se på byggevibrationer og handlemuligheder

På mødet blev beboere fra omkring 12 ejendomme orienteret om rapporten for de geotekniske undersøgelser i området ved et følgegruppemøde, der blandt andet havde deltagelse af borgmester Flemming Christensen (V), Teknik- og Miljøudvalget, forvaltningsmedarbejdere samt jurister og repræsentanter fra Køge Kyst.

Ifølge Jeanette Hornuff var beskeden til borgerne blandt andet, at der kan og givetvis vil opstå yderligere skader på ejendomme, samt at piloteringsmetoderne ved fremtidige byggerier ikke ventes ændret.

Tirsdag afholder Økonomiudvalget og Teknik- og Miljøudvalget et ekstraordinært møde om byggeriet på Søndre Havn og den fremadrettede politiske kurs i sagen. En kurs, som hverken borgmesteren, TMU-formand Mette Jorsø eller SF's Torben Haack endnu ønsker at kommentere på. De vil derimod afvente mødets udfald.

Jeanette Hornuff er klar i mælet, når hun skal opsummere, hvad hun håber, at udfaldet af mødet vil være:

- Det kan løses, hvis man er indstillet på at vise mod. Vi føler, at politikerne og forvaltningen overser, at vi alle sammen har den samme interesse. Vi glæder os også til at blive en del af flot og ny bydel, og vi har en fælles interesse i, at det bliver til noget. Men nu har man muligheden for at træffe en anden beslutning, og det håber vi, at de gør, siger hun til DAGBLADET.

Med ovenstående henviser Jeanette Hornuff til, at man på følgegruppemødet ifølge hende fik at vide, at man ikke agter at kræve, at bygherrerne fremadrettet skal sikre, at entreprenørerne ændrer piloterings- og ramningsmetode.

Emnet behandles tirsdag politisk på den lukkede dagsorden under navnet »Paraplyplan for bygge- og anlægsaktiviteter på Søndre Havn.« Nærværende avis følger op på mødets udfald.

arrow Vil beskytte borgerne: Slut med store byggerier i sommerferien
16. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 13:43
arrow Søndre Havn: Venstre fastholder kritik og bekymring
15. august 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 13:26
arrow Borgmester svarer igen: Venstre blander to ting sammen
14. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 14:02
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk