10. august 2020
Et eksternt firma skal tage et indledende kig på vurderingen fra Køge Kommunes egen advokat. Sidstnævnte har vurderet, at miljøloven ikke kan bruges til at regulere vibrationer fra Søndre Havn. Foto: Jens Wollesen
Et eksternt firma skal tage et indledende kig på vurderingen fra Køge Kommunes egen advokat. Sidstnævnte har vurderet, at miljøloven ikke kan bruges til at regulere vibrationer fra Søndre Havn. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søndre Havn: Ekstern advokat tager indledende kig på vibrationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndre Havn: Ekstern advokat tager indledende kig på vibrationer
Køge - 06. august 2019 kl. 13:44
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I mandagens udgave af DAGBLADET Køge blev der fra SF lagt op til, at en ekstern rådgiver skal på banen for at undersøge, om miljøbeskyttelsesloven kan tages i brug på Søndre Havn. Her har de nærmeste naboer jævnligt klaget over voldsomme rystelser, og ifølge miljøprofessor Ellen Margrethe Basse kan lovgivningen bruges til at regulere vibrationerne (læs DAGBLADET Køge, 31. juli).

arrow Læs også: Minister skal se på byggevibrationer og handlemuligheder

I første omgang har Køge Kommunes egen advokat afvist, man i den konkrete situation kunne søsætte et påbud eller lignende i forhold til rystelserne på baggrund af paragraf 42 i miljøloven, men ifølge Niels Rolskov (EL), formand for Klima- Planudvalget, har forvaltningen nu besluttet, at advokatfirmaet Energi og Miljø fra Aarhus skal på banen.

Konkret skal den eksterne advokat tage et indledende kig på det notat, som kommunens advokat har skrevet om muligheden i miljøbeskyttelse.

- Jeg har fuld tillid til vores egen advokat, men det skal ikke være uforsøgt at undersøge yderligere, siger Niels Rolskov.

I første omgang tager Energi og Miljø et indledende blik på vurderingen fra kommunens egen advokat, og efterfølgende tager politikerne i udvalget stilling til, om den eksterne rådgiver skal involveres i højere grad.

- Hvis de skal undersøge sagen yderligere og have adgang til hele historien om byggeriet på Søndre Havn, kan det bliver dyrt. I så fald skal der tages en politisk beslutning i udvalget, fortæller Rolskov.

Økonomiske konsekvenser

Klima- og Planudvalget mødes i næste uge for første gang efter sommerferien, og det er altså i den forbindelse, at der eventuelt skal træffes en beslutning, hvis den eksterne advokat for alvor skal inddrages. Det kunne eksempelvis være tilfældet, hvis Energi og Miljø vurderer, at miljøloven godt kan benyttes til at regulere byggevibrationerne fra Søndre Havn.

- I så fald er vi nået så langt, at hele udvalget må involveres, fordi der bliver tale om politiske og økonomiske konsekvenser, hvis vi skal gå en anden vej, understreger Niels Rolskov og uddyber:

- I det hele taget skal vi vende situationen på mødet og drøfte fremtidige muligheder.

Udvalgsformanden mener dog personligt, at man er »dækket godt ind« med vurderingen af sagen fra kommunens egen advokat.

Forvaltningen forventer, at der vil komme svar fra den eksterne advokat i løbet af i dag tirsdag.

arrow Vil beskytte borgerne: Slut med store byggerier i sommerferien
16. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 13:43
arrow Søndre Havn: Venstre fastholder kritik og bekymring
15. august 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 13:26
arrow Borgmester svarer igen: Venstre blander to ting sammen
14. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 14:02
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk