3. august 2021
Foto Thomas Olsen
Foto Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snyde-app hjælper svindlere: Fup-opkald fra falsk politimand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snyde-app hjælper svindlere: Fup-opkald fra falsk politimand
Opdateret 17. juni 2021 kl. 12:41
Køge - 17. juni 2021 kl. 11:43
Af Katrine Wied

Politiet advarer mod at tro på falske opkald fra - politiet.

Onsdag aften blev en 33-årig kvinde fra Herfølge ringet op af en mand, som præsenterede sig som politimand. Manden ringede fra et telefonnummer, som var identisk med et af politiets hovedtelefonnumre sluttende på 1448.

Manden fortalte, at han ringede om et lån, som hun havde optaget. Men det var kvinden noget uforstående over for, fordi hun ikke havde optaget noget lån. Under den videre samtale havde manden afsløret kendskab til kvindens adresse og hendes personnummer og ville have hende til at overføre penge til en konto. Det havde kvinden dog afslået, hvorefter manden havde afbrudt opkaldet.

- Der findes nogle apps til mobilen, hvor man kan jonglere rundt med opkalds-id. Det er nogle snyde-apps, som de her fuskere kan gøre brug af og taste et rigtigt politinummer ind, så det ser ud som om de ringer fra et nummer med det klassiske -1448 til sidst. Det er et forsøg på at snyde folk. Men det lod kvinden sig heldigvis ikke narre af, siger pressetalsmand Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet advarer på baggrund af sagen mod at tro på, at politiet skulle ringe op og bede om at få udleveret et kontonummer eller bede en borger om at overføre penge til en konto. Sådan arbejder politiet ikke, forklarer Martin Bjerregaard.

- Kvinden fattede mistanke ud fra det faktuelt forkerte i, at hun ikke havde optaget lån, og at han ville have hende til at overføre penge til en konto. Det er sund fornuft, for det strider mod politiets arbejdsgange, siger Martin Bjerregaard, der roser kvinden.

Kvinden modtog opkaldet onsdag aften klokken 18.54.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk