20. januar 2018
- Det er en stor fordel, at vi er to til at køre lokalafdelingen, for så kan den anden som regel tage over, hvis man selv render ind i en virkelig dårlig dag og er nødt til at melde afbud, siger Marlene Steengaard.
gallery icon

Se billedserie

- Det er en stor fordel, at vi er to til at køre lokalafdelingen, for så kan den anden som regel tage over, hvis man selv render ind i en virkelig dårlig dag og er nødt til at melde afbud, siger Marlene Steengaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smerterne skal deles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smerterne skal deles
Køge - 17. marts 2017 kl. 18:00
Af Lars Andersen Foto: Anders Ole Olsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ondt i ryggen, nervesmerter, migræne - listen over årsagerne er desværre meget lang, og for de ramte er det ingen udsigt til bedring. De er nemlig såkaldte kroniske smertepatienter.

Det betyder kort og godt, at de kan se frem til at leve resten af deres liv med et mere eller mindre udholdeligt niveau af smerter hver eneste dag, og det kan få endog meget alvorlige konsekvenser.

- Vi ser desværre ofte, at mange kroniske smertepatienter isolerer sig fra omverdenen, og det gør det jo bare endnu værre.

- For hvis man sidder alene, kan man rigtigt mærke, hvor ondt man har, og der er ingen at tale med om, hvad der eventuelt kan lindre smerten.

- For i virkeligheden handler det om at give smerten så lidt opmærksomhed som muligt. Og sammen med andre er det meget lettere at ignorere smarterne

Ordene kommer fra 43-årige Marlene Steengaard Hansen, der siden 2012 har været plaget af kroniske rygsmerter.

Hun har sammen med 50-årige Marlene Gjøstrand etableret en lokal afdeling af foreningen FAKS - Foreningen Af Kroniske Smertepatienter.

De to mødte hinanden til et kursus i smertehåndtering, som Køge Kommune havde arrangeret, og her deltog en repræsentant fra FAKS, der foreslog, at de skulle starte en lokal afdeling.

- Det kursus var virkelig en øjenåbner for mig, for lige pludselig sad der folk omkring mig og nikkede genkendende, når jeg forfalte om, hvordan jeg har det, fortæller Marlene Gjøstrand, der har lidt af nervesmerter efter en sportsskade i 2005.

Læs mere i DAGBLADET Køge

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk