28. september 2021
Køge Park-projektet har adskillige gange i dets efterhånden mangeårige levetid skiftet karakter, men nu er projektet, som det hidtil har været kendt, dødt. Det store spørgsmål er nu, hvad der så skal ske for at sikre en god løsning for idrætsfaciliteterne- og foreningerne i Køge Kommune. Illustration: Arkitekterne Køge
Køge Park-projektet har adskillige gange i dets efterhånden mangeårige levetid skiftet karakter, men nu er projektet, som det hidtil har været kendt, dødt. Det store spørgsmål er nu, hvad der så skal ske for at sikre en god løsning for idrætsfaciliteterne- og foreningerne i Køge Kommune. Illustration: Arkitekterne Køge
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut: Prestigeprojektet Køge Park er dødt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut: Prestigeprojektet Køge Park er dødt
Opdateret 17. december 2015 kl. 09:36
Køge - 15. december 2015 kl. 18:46
Af Anders Fallesen

Det store stadion- og erhvervsparkprojekt »Køge Park« til 650 millioner kroner er dødt. I hvert fald i OPP-projektets nuværende forfatning. Det skriver DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Fem år siden i dag: Kæmpe erhvervspark lagt i graven inden idrætsparken opstod

Ovenstående er konklusionen, efter at det ikke er lykkedes Per Bendix, Køge Kommunes konsulent på projektet, at skaffe den fornødne kapital til aktie- og eventselskabet Køge Park Sport & Event (KPSE). Senest i dag, tirsdag, klokken 12.00 skulle KPSE have været dannet med en startkapital på mindst 35 millioner kroner, men som DAGBLADET skrev i torsdags, var der på daværende tidspunkt blot sikret ni millioner kroner.

De sidste dage op til deadline bød ikke på indspark fra private investorer, som gjorde det realistisk at tro på en fremtid med Køge Park under de oprindelige rammer. Derfor besluttede et enigt byråd tirsdag aften at indstille arbejdet med prestigeprojektet. En erhvervspark med en græsplæne i midten, som Per Bendix ofte har omtalt Køge Park, bliver det ikke til. Dermed er visionerne om et moderne erhvervsbyggeri på cirka 55.000 kvadratmeter med hotel, ungdomsboliger, erhvervs- og konferencelokaler, supermarked og meget andet nu døde.

Det store spørgsmål er nu, hvad der fremadrettet skal ske.

Skal der investeres i renovering af Herfølge Stadion eller Køge Stadion? Kan man opføre et mindre og billigere stadion i den nye bydel Køge Nord? Og hvad med den desperate mangel på en hal 3 ved de eksisterende Køge Haller? For ikke at nævne de forbedrede idræts- og omklædningsfaciliteter, som flere foreninger i byen og kommunen gennem de senere år har efterspurgt.

Liberal Alliance og Enhedslisten har hele tiden været imod projektet, senest da et flertal i byrådet i oktober besluttede at sende projektet i udbud.

Læs reaktioner og flere perspektiver om projektet i onsdagens DAGBLADET Køge.

arrow Efter droppet stadion: Plan B er på vej
30. april 2016 kl. 16:49 Opdateret: kl. 18:33
arrow Kuldsejlet Køge Park koster millioner i kompensation
12. januar 2016 kl. 13:53 Opdateret: kl. 13:57
arrow Formand: Jeg måtte presse på for Køge Park-informationer
18. december 2015 kl. 15:40 Opdateret: kl. 15:40
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk