29. maj 2020
Medborgerhusets formand, Hans Erik Jensen, er ikke overrasket over, at politikerne har valgt at lukke og sælge bygningen på Lidemarksvej, hvor den lokale forening har hjemme. Foto: Jens Wollesen
Medborgerhusets formand, Hans Erik Jensen, er ikke overrasket over, at politikerne har valgt at lukke og sælge bygningen på Lidemarksvej, hvor den lokale forening har hjemme. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skuffelse: Medborgerhus skal finde nyt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuffelse: Medborgerhus skal finde nyt hjem
Køge - 12. oktober 2019 kl. 15:18
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I denne uge vedtog et enigt Teknik- og Ejendomsudvalg i Køge Kommune at sælge ejendommen på Lidemarksvej 110, hvor Bjæverskov Medborgerhus har holdt til de seneste par år.

arrow Læs også: Medborgerhus skal have nyt hjem ved Skovbohallerne

Beslutningen skal både spare Køge Kommune for en renovering af den kommunale bygning og give plads til, at fremtidige købere af ejendommen kan etablere ældreboliger. Selvom beslutningen ikke overrasker i Bjæverskov, er det alligevel en ærgerlig formand, som DAGBLADET Køge taler med.

- Vi er fortsat kede af det, for der er lagt en masse penge og kræfter i huset. Men afgørelsen er forventet, også ud fra det der er gået forud, så det kommer ikke bag på os, fortæller Hans Erik Jensen, der er formand for Bjæverskov og omegns Medborgerhus.

Han håber, at politikerne holder, hvad de ifølge formanden har lovet, og ikke smider den lokale forening ud, før ejendommen er solgt.

- Vi kan håbe på, at vi får, hvad de har lovet, så vi kan blive i bygningen, så længe den ikke er solgt. Det ville være en katastrofe, hvis det endte med at stå tomt, siger Hans Erik Jensen.

En permanent løsning

Formanden er dog alligevel fortrøstningsfuld for, at man sammen med kommunen kan finde en løsning, så medborgerhuset får nogle gode, fremtidige rammer at fortsætte sine aktiviteter i.

- Vi må snakke sammen om, hvorvidt vi kan finde hinanden og komme frem til en fornuftig løsning, pointerer Hans Erik Jensen og uddyber:

- Jeg håber selvfølgelig, at vi kan finde et sted, hvor vi kan være permanent. Vi har allerede afvist at være i et skolelokale, for det har ikke noget med et medborgerhus at gøre. Vi skal finde en løsning i Bjæverskov, hvor vi kan være permanent.

Mellembygning i spil

Hos politikerne i udvalget påpeger man, at det hele tiden har ligget i kortene, at huset i Bjæverskov skulle sælges.

- Det holder vi fast i, fordi vi mener, at der godt kan findes en alternativ løsning for dem, som bruger medborgerhuset, siger udvalgsmedlem Flemming Christensen (K).

Han bakker op om en ny arbejdsgruppe, hvor alle lokale parter bliver involveret for at finde en løsning. Den konservative politiker fortæller også, at muligheden for at bygge et nyt hjem til medborgerhuset mellem de to Skovbohaller stadig er i spil.

I Venstre peger man også på, at beslutningen giver god mening.

- Det giver ikke mening at lukke medborgerhuset, men det giver mening at sælge bygningen og flytte aktiviteterne et andet sted hen. Vi har også tidligere sagt, at der kun har været tale om en midlertidig løsning, forklarer udvalgsmedlem Søren Brask (V).

Han regner med, at politikerne og de lokale sammen kan finde et nyt, egnet sted til Bjæverskov Medborgerhus, og at nogle af pengene fra et kommende salg af ejendommen muligvis kan gå til at bygge nyt.

arrow Enige politikere siger farvel til populært medborgerhus
10. oktober 2019 kl. 14:37 Opdateret: kl. 12:37
arrow Lukningstruet medborgerhus kæmper videre: - Det vil være et kæmpe tab
28. september 2019 kl. 12:03 Opdateret: kl. 14:56
arrow Venstre: - Medborgerhuset skal have et andet sted
28. september 2019 kl. 07:11 Opdateret: kl. 14:46
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk