24. juni 2021
Det er Christian Nielsen, der sendt de flotte billeder af Georg Stage, som han har taget med sin drone. Foto: Christian Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Det er Christian Nielsen, der sendt de flotte billeder af Georg Stage, som han har taget med sin drone. Foto: Christian Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleskib på kortvarigt besøg i Køge Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleskib på kortvarigt besøg i Køge Havn
Opdateret 12. april 2021 kl. 13:39
Køge - 12. april 2021 kl. 11:17
Af Lars Andersen

Der var imponerende høje master og nypoleret træværk i Køge Havn i lørdags, da skoleskibet Georg Stage lagde vejen forbi, hvilket ganske mange borgere opdagede - dog langt fra lige så mange som under normsale omstændigheder.

- Normalt ville vi jo have gjort opmærksom på vores ankomst i god tid og have inviteret byens borgere ombord på skibet for at hilse på eleverne og besætningen, men det kan desværre ikke lade sig gøre på dette års togt på grund af corona, forklarer Asser Amdisen, der er direktør for Stiftelsen Georg Stages Minde.

- Så vi var kun lige en kort tur i Køge Havn for at tanke noget vand og få tømt noget affald af.

Han glæder sig til gengæld over, at årets togt trods alt er kommet i stand under corona-krisen, hvor Georg Stage nu har været på vandet små to uger med sine 60 elever og 10 besætningsmedlemmer.

- Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi alle lærerne har indvilget i at være i karantæne sammen med eleverne, så ingen tager hjem undervejs, og alle bliver testet jævnligt under togtet, fortæller han.

Turen er begyndt med sejlads i Isefjoden, hvor eleverne har lært skibet at kende, og efter opholdet i Køge i lørdags er turen gået videre mod Bornholm.

- Vi kan jo ikke sejle til udlandet, som vi plejer, så nu tager vi foreløbig en tur rundt i de danske farvande, siger Asser Amdisen.

- Det er bestemt et noget anderledes togt, og vi håber da helt sikkert, at det bliver det sidste af sin slags, når Verden forhåbentlig snart åbner op igen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk