25. september 2020
Forårets store fokus på hygiejne, håndvask og håndsprit bringes med ind i det nye skoleår på både Køge Gymnasium og kommunens folkeskoler, hvor håbet og forventningen er, at en mere normaliseret hverdag vil indfinde sig end før sommerferien. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Forårets store fokus på hygiejne, håndvask og håndsprit bringes med ind i det nye skoleår på både Køge Gymnasium og kommunens folkeskoler, hvor håbet og forventningen er, at en mere normaliseret hverdag vil indfinde sig end før sommerferien. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoler og gymnasiet arbejder hen mod normaliseret hverdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoler og gymnasiet arbejder hen mod normaliseret hverdag
Køge - 08. august 2020 kl. 08:57
Af Anders Fallesen

Folkeskoleelever- og personale i Køge Kommune kan fra på mandag forvente sig en hverdag, der bringer mere normalitet med sig, end det man måtte vænne sig til før sommerferien.

arrow Læs også: Se billederne: Gymnasieelever glæder sig over gensyn med vennerne

Det fortæller Søren Thorborg, skolechef i Køge Kommune, der sammen med forvaltningen og skolelederne i den senere tid har brugt en del kræfter på at udforme coronaretningslinjerne for det nye skoleår.

- Med nødundervisningen i foråret blev folkeskoleloven reelt sat ud af kraft. Nu er vi så tilbage på folkeskoleloven igen, og det indbefatter blandt andet, at vi tager faglokalerne i brug igen, siger skolechefen og understreger i samme åndedrag, at forårets forstørrede fokus på hygiejne, håndsprit og afstand tages med ind i det nye skoleår.

Og Søren Thorborg hilser det velkommen, at eleverne nu kan rykke ind i eksempelvis hjemkundskabs- og sløjdlokalerne, om end det massive fokus på rengøring og afspritning naturligvis fortsætter.

- Det sker selvfølgelig, så vi kan afbøde smitterisikoen. Vi stiller krav til håndhygiejne, afspritning af kontaktpunkter, såsom elevernes pladser, tastaturer, apparater og værktøjer. Det bliver bøvlet, og det kræver nogle særlige øvelser, ligesom eleverne nu bliver undervist af en lidt større kreds af lærere. Men det gør også, at vi igen kan køre den faglige undervisning efter folkeskoleloven, siger Søren Thorborg.

Stamklassernes enheder

På Køge Gymnasium nåede hverdagen aldrig rigtig at indfinde sig inden sommerferien.

Når undervisningen genoptages på mandag, vil stamklasserne udgøre enheder, der følges ad og ikke blandes på tværs i samme grad som normalt.

Det fortæller gymnasiets rektor, Peter Schiødt.

- Og så længe eleverne er i stamklasselokalerne, bliver restriktionerne lidt lempeligere end i foråret, siger han og fortsætter:

- Men der vil stadig være en masse retningslinjer og hygiejneregler, og når man går i kantinen og ud på fællesarealerne, vil kravene om en meters afstand samt håndvask og afspritning gælde. Vi har desuden måttet aflyse og afkorte nogle introforløb, fordi nogle af øvelserne krævede kontakt, blandt andet en idrætsdag. Derfor har vi skåret en tredjedel af introprogrammet, siger Peter Schiødt.

De omkring 1150 elever vil generelt opleve, at retningslinjerne bliver strammere, når undervisningen foregår ude i faglokalerne frem for i stamklassens eget lokale.

Fællessamlingerne er desuden udsat på ubestemt tid, og det bliver derfor i den virtuelle verden, at Peter Schiødt møder sine elever på mandag for at byde velkommen til det nye skoleår.

En øvelse, som man heldigvis er vant til efter et forår og forsommer i coronaens tegn, men nu er håbet, at en eller anden form for normalitet igen snart kan indfinde sig, fortæller Peter Schiødt, som under alle omstændigheder glæder sig til at byde nye, såvel som »gamle« elever velkommen til et nyt skoleår.

arrow Se billederne: Glade gymnasieelever er tilbage
03. juni 2020 kl. 16:02 Opdateret: kl. 12:24
arrow Gymnasiet åbner igen - på elevernes ansvar
19. april 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 14:51
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk