19. september 2020
Kritik af usikkerhed ved flextrafik.
Kritik af usikkerhed ved flextrafik.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seniorråd ser på ældres transportmuligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seniorråd ser på ældres transportmuligheder
Køge - 14. februar 2020 kl. 15:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Seniorråd holder ordinært møde en gang om måneden, hvor der drøftes og behandles emner der vedrører ældres forhold; både emner der tages op af rådet selv, og emner der bringes på bane af medborgere der har noget på hjerte, samt aktuelle emner fra den løbende debat.

På februarmødet, der blev afholdt på Rådhuset torsdag, var der en lokal borger, der havde rejst kritik af, at der er for stor usikkerhed om aftalerne i forbindelse med flextrafik-servicen.

Borgeren oplever tit at skulle vente op til 15 minutter efter den aftalte tid på trods af, at flextrafik kræver, at hun står klar på fortovet mindst fem minutter før. Det kan være et stort problem, da mange af de ældre, der anvender flextrafik, netop er dårligt gående og ikke kan stå op i længere tid.

- Vi hører ret ofte om den type usikkerhed med flextrafik, og nu vil Seniorrådet sørge for at få belyst helt præcist, hvordan retningslinerne er på området og se, om der er noget der kan forbedres, siger formand Nadia Sandberg.

- Under alle omstændigheder vil vi kontakte flextrafik for at få en dialog.

Bevar mimrekortet
Pensionistkortet til transport med tog, bus og metro, det såkaldte »mimrekort«, debatteres ivrigt i denne tid, efter at Movia har meldt ud, at det helt skal fjernes til sommer.

En beslutning som Movia efter voldsomme protester har midlertidigt udsat.

- Når vi nu var i gang med at drøfte trafik, måtte vi naturligvis også lige forbi emnet om det såkaldte mimrekort, siger formanden.

- Her er vi helt på linje med alle de mange, der ønsker at bevare kortet i sin nuværende form. Både fordi de annoncerede prisstigninger vil være gift for mange pensionisters sociale liv og begrænse deres aktionsradius urimeligt, og fordi en hel del af de ældste borgere vil være usikre på anvendelsen af Rejsekortet, som jo er det foreslåede alternativ, og også af den grund vil blive begrænset i deres rejsemuligheder.

- Vi siger derfor klart og tydeligt: Bevar mimrekortet - det er de ældres pas til et indholdsrigt liv, slutter Nadia Sandberg.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk