1. august 2021
Lars Hylleberg er ikke kun med i bestyrelsen i Køge Kunstforening, han er også en dygtig amatørfotograf - og lørdag var der så mulighed for at købe nogle af hans motiver blandt andet fra Køge.
gallery icon

Se billedserie

Lars Hylleberg er ikke kun med i bestyrelsen i Køge Kunstforening, han er også en dygtig amatørfotograf - og lørdag var der så mulighed for at købe nogle af hans motiver blandt andet fra Køge.
Foto: FROM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks timers kunst i bagende sol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Seks timers kunst i bagende sol
Køge - 21. juni 2021 kl. 13:03
Af Tekst og foto: Jesper From

Allerede fra starten på kunsthåndværkermarkedet drev sveden ned af udstillerne, som - trods at de kunne sidde i skygge af solen i deres hvide telte - måtte konstatere, at det nok blev en voldsom lang dag. Seks timers marked på Kultorvet i stegende hede.

Men humøret var alligevel højt. For mange havde fundet vej til markedet for at se på den flotte kunst og måske investere i noget smukt til hjemmet.

Keramikeren Kirsten Thrane delte telt og stand med træarbejderen Dorte Skat og fotograf Lars Hylleberg.

- En stand koster 2000 kroner, derfor har vi valgt at dele udgiften. Og det her er jo bare en hobby for mig. Så mit mål med i dag er primært at få tømt ud på hylderne derhjemme, så jeg får plads til at lege noget mere.

Kirsten er tidligere jurist og ansat på Køge Rådhus. Men som 63-årig stoppede hun, og så blev der god tid til kunsten, hvor hun kombinerer keramikken med strandgods.

- Det er to år siden ,jeg stoppede på arbejdsmarkedet, og det var på det helt rigtige tidspunkt.

Der er pæn interesse for Kirstens kunst. Hun skal snart udstille på CP Kelco og i Café Olsen på Gl. Kjøgegård. Men det handler ikke om at »tjene kassen«.

- Jeg har det fint, hvis udgiften bliver dækket ind. For mig er det vigtigste processen. Jeg startede med at lege med ler i aftenskolen, og har så siden anskaffet mig en ovn og en drejeskive, fortæller Kirsten Thrane.

Fotograf Lars Hylleberg sidder i Køge Kunstforenings bestyrelse, som er arrangører for 8. gang af en kunsthåndværkermesse. Sidste år blev det, grundet coronaen - ikke til noget. Derfor er der glæde i varmen også igen at være ude og »vise sig frem«.

- Ja, det handler primært om synlighed og få vist en mase kunst af god kvalitet.

42 udstillere var med på lørdagens marked.

- Alle er blevet inviteret, så vi får mangfoldighed og at der hver gang kommer nye til.

Godt nok er Lars Hylleberg amatørfotograf - men kvaliteten fejler bestemt ikke noget. Man motiver har han fundet i Køge. Han arbejder både i sort-hvid og farve:

- Men der er nu ikke mange, som køber sort-hvid. Folk er mest til farvefotografierne.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk