12. december 2017
sprængning
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se videoen: Her sprænger bomberydderne farligt stof

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se videoen: Her sprænger bomberydderne farligt stof
Køge - 13. oktober 2017 kl. 11:13
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politi og militærets ammunitionsrydningstjeneste blev torsdag eftermiddag tilkaldt til Sun Chemical i Køge, hvor man i forbindelse med en oprydning havde fundet et ustabilt, porøst stof. Efter nærmere vurdering blev stoffet bragt til sprængning på virksomheden. Det skriver DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Farligt stof måtte sprænges

- Vi har nedlagt vores analyselaboratorium. I forbindelse med at vi er i gang med et rydde op, finder vi 50 gram af en vare som har brugt for år tilbage. Når man rydder op i kemiske varer, har man altid eksperter med. De vurderede, at varen ville være ustabil under transport. Derfor valgte vi at tilkalde beredskabet, siger administrerende direktør Niels Johansen.

Ammunitionsrydningstjenesten vurderede herefter, at det ville være lettere at sprænge stoffet i luften på stedet frem for at løbe nogen form for risiko ved at forsøge at transportere det væk.

- I stedet for at køre rundt med noget, som var ustabilt, valgte beredskabet at skaffe det bort ved sprængning. Selve sprængningen foregik ved, at man gravede en beholder med stoffet ned i en lille grusbunke og så ved hjælp af sprængstof sprængte det i luften, siger Niels Johansen, og tilføjer, at det var helt udramatisk.

Helt udramatisk

- Det virker lidt dramatisk med bomberyddere, men det var helt udramatisk og planlagt for at undgå unødig fare. Og vi har ikke mere af den pågældende vare, så folk skal ikke føle sig urolige, fortæller Niels Johansen.

Midt- og Vestsjællands Politi havde på forhånd advaret borgerne på Twitter.

- Men bortset fra det var vores rolle primært bare at være til stede, siger pressetalsmand Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet fik anmeldelsen klokken 13.23. Klokken 17.10 blev stoffet sprængt.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk