29. februar 2020
Kronprins Frederik igangsatte toget og indviede dermed Køge Nord Station og København-Ringsted jernbanen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Kronprins Frederik igangsatte toget og indviede dermed Køge Nord Station og København-Ringsted jernbanen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video og alle billederne: Kronprinsen på jomfrutur på ny højhastighedsbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video og alle billederne: Kronprinsen på jomfrutur på ny højhastighedsbane
Køge - 31. maj 2019 kl. 12:48
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjælland har fået en ny jernbane. Køge har fået en ny station.

arrow Læs også: Ny jernbane skaber store forventninger i erhvervslivet

Nøjagtig klokken 11.18 steg kronprins Frederik ud af toget fra Københavns Hovedbanegård og trådte ud på den nye Køge Nord Station. Kort forinden var et tilsvarende tog ankommet fra Ringsted Station. Det skete ved den officielle indvielse af den nye København-Ringsted-jernbane og Køge Nord Station, skriver DAGBLADET.

- Det er det største jernbaneprojekt i Danmark de seneste 60 år. København-Ringsted banen skal være med til at give en mere robust trafik på Sjælland og sikre grøn transport. Den nye bane skal løse flaskehalsproblemer omkring Roskilde og give flere tog og færre forsinkelser til glæde for passagererne i hele landet, sagde Banedanmarks administrerende direktør Per Jacobsen ifølge avisen.

På et fløjtesignal fra kronprinsen satte det festpyntede tog derefter i gang og kørte igennem det røde silkebånd, der markerede indvielsen.

Jernbanen er Danmarks første højhastighedsbane, der kan klare, at tog kører op til 250 kilometer i timen den dag, DSB også får så hurtigt et tog.

Også DSB's administrerende direktør Flemming Jensen holdt tale.

- Ringstedbanen får en enorm betydning for togdriften i hele Danmark. Den giver en mere robust mulighed for at afvikle trafikken mellem landsdelene, sagde han og talte om transporttiden fra Sjælland til København.

Herefter bad Per Jacobsen kronprinsen om at forestå indvielsen af jernbanen. Det foregik fra en lille plads ved siden af perronen, hvor kronprins Frederik med en togfløjte gav signal til, at toget kunne sætte i gang, hvorefter toget brød gennem det røde silkebånd, som var spændt ud over banen.

København-Ringsted åbner for passagerer i morgen.

arrow Se billeder: Første tog kom sikkert frem på den nye jernbane
31. maj 2019 kl. 11:56 Opdateret: kl. 12:09
arrow Hop på toget til Tyskland i Ringsted
31. maj 2019 kl. 09:51 Opdateret: kl. 11:50

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk