20. april 2019
Den nye gangbro bliver træbeklædt på indersiden og kommer til at slange sig hen over togbanen og motorvejen. Projektleder Bjørn Lykke Jensen er ikke bleg for at kalde det er kunstværk.
gallery icon

Se billedserie

Den nye gangbro bliver træbeklædt på indersiden og kommer til at slange sig hen over togbanen og motorvejen. Projektleder Bjørn Lykke Jensen er ikke bleg for at kalde det er kunstværk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se med: Kæmpebro på plads over motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se med: Kæmpebro på plads over motorvejen
Køge - 06. august 2018 kl. 11:41
Af Tekst og Foto: Jesper From
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver stort, Det bliver smukt. Og det bliver med garanti også fascinerende. Nogle har valgt allerede at sige, at det kommer til at fremstå som porten til Køge.

arrow Læs også: Video og billeder: 150 tons svævede over motorvejen

Seks store stålelementer skal kobles sammen og danne en 225 meter lang gangbro henover jernbanen og Køge Bugt Motorvejen i forbindelse med den kommende Køge Nord Station. Et kæmpe og kompliceret projekt, da man skal tage hensyn til den meget trafikerede motorvej - faktisk landets mest trafikerede - ikke går helt i stå, mens der bliver arbejdet på etableringen af gangbroen.

Så det kræver meget planlægning.

De to første broelementer er kommet på plads. Men lørdag var turen så kommet til element nummer tre, en lille »sag« på 150 tons, som - ved hjælp af to kæmpekraner - skulle placeres lige over de nordgående spor på motorvejen.

For at genere trafikken så lidt som muligt, var løftearbejdet sat til lørdag morgen. Al trafik var flyttet til de sydgående spor, og der var sat fartbegrænsning på strækningen, hvor arbejdet pågik. Det fungerede fint, og trafikanterne så generelt ud til at være flinke til at slippe speederen i de tidlige morgentimer.

Det er arkitektfirmaet Cobe & Dissing+Weitling i samarbejde med Cowi, der for snart fire år siden kunne juble over, at deres forslag til gangbroen var blev valgt blandt 38 projekter. Et projekt til omkring 150 millioner kroner.

Projektlederen fra BaneDanmark er også meget begejstret for det markante projekt, som nu for alvor begynder at skyde op i landskabet:

- Det er virkeligt et projekt, der skiller sig ud. Mange af de broer, vi etablerer, er meget funktionelle - og så ikke mere. Haer har vi noget arkitektonisk smukt. Et kunstværk, fortæller Bjørn Lykke Jensen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk