16. januar 2021
Zealand-rektor Ulla Skaarup takkede erhvervsakademiets samarbejdspartnere i forbindelse med tirsdagens rejsegilde. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Zealand-rektor Ulla Skaarup takkede erhvervsakademiets samarbejdspartnere i forbindelse med tirsdagens rejsegilde. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Foto: Hans Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nyt Campus-byggeri er godt på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Nyt Campus-byggeri er godt på vej
Køge - 04. december 2019 kl. 19:02
Af Simon de Visme

For godt og vel et halvt år siden blev det første spadestik taget til det store Zealand-byggeri på Campus Køge. Dengang i juni var vejret nærmest idyllisk, beskrev DAGBLADET Køges udsendte.

Dannebrog vejrede i vinden med en hvid blomstermark i baggrunden, mens borgmester Marie Stærke og Zealands rektor Ulla Skaarup stak spaderne i jorden.

Tirsdagens rejsegilde var knap så idyllisk. Mildest talt. Selvom Dannebrog igen var fundet frem, var det gråt i gråt med store, grå betonvægge, der nærmest gik i ét med den grå himmel, mens kulde, blæst og regn lagde sig som en kold og våd dyne over Campus-området.

Alligevel var der smil hele vejen rundt, da Ulla Skaarup indledte sin tale til rejsegildet inde bag de første, grå mure, som allerede nu skitserer den kommende bygning på 4.500 kvadratmeter. En bygning, der i fremtiden skal rumme 600 fuldtidsstuderende.

- Vi er så optimistiske, lød det fra rektoren, der takkede vidt og bredt for samarbejdet.

Talen rungede højt mellem de rå vægge, og ligesom på en vinterdag kunne hendes ånde ses i luften.

Fra drøm til virkelighed

Ulla Skaarup fik den første ære af et knuse et champagneglas - der inden da skulle tømmes for bobler - ind mod murene. Herefter skal glasskårene traditionen tro mures ind i bygningen.

Samme ære fik både arkitekt Jesper Thyge Brøgger og projektchef Claus Minds fra C.C. Contractor A/S, som begge ligeledes var fulde af taknemmelighed for det gode samarbejde.

- Det er igennem samarbejde, at drømme bliver til virkelighed, lød det fra arkitekten, der forklarede, at rejsegildet blev holdt i bygningens kommende kantine.

I mens lå en snes pølser og holdt sig dampende varme i en pølsevogn, der i dagens anledning havde taget turen ud til det igangværende byggeri. Pølserne var nok mest af alt tiltænkt de sultne byggearbejdere, som den næste, kolde tid skal forsøge at holde varmen og fortsætte arbejdet from mod august 2020, hvor Zealands nye afdeling forventes at stå klar.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk