23. november 2017
6. og 7. klasses-elever på Holmebækskolen starter i denne uge skoledagen med en frisk løbetur rundt om skolens boldbaner. Foto: Simon de Visme
gallery icon

Se billedserie

6. og 7. klasses-elever på Holmebækskolen starter i denne uge skoledagen med en frisk løbetur rundt om skolens boldbaner. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Motion på skemaet skal give sunde vaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Motion på skemaet skal give sunde vaner
Køge - 02. marts 2017 kl. 09:55
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kinderne er røde, og på trods af den kolde vind pibler sveden frem hos flere. I løbet af ugen har elever fra 6. og 7. årgang på Holmebækskolen i Herfølge løbet en morgentur rundt om de bløde boldbaner bag skolen, og onsdag er ingen undtagelse, da DAGBLADET Køge kigger forbi.

Løbeturen er en del af en faguge, der både skal give en varieret undervisning, og samtidig skabe positive og sunde vaner hos skoleleverne.

- Det handler om, at de får øjnene op for betydningen af at spise sundt, få nok søvn og motionere, fortæller Christian Hansen, der er tovholder på fagugen og til daglig underviser i dansk, historie, kristendom og idræt.

Efter løbeturen mødes de mange elever i skolens gymnastikhal, hvor den står på let styrketræning og udstrækning. Herefter kan eleverne stille den værste sult med frisk frugt, der er venligt sponsoreret af den lokale Super Brugsen.

Resten af dagen er sat af til den faglige del, hvor eleverne skal igennem fire forskellige værksteder, der sætter fokus på kost, søvn, narkotika og alkohol og rygning.

Inden de unge elever kastede sig ud i den bevægelige faguge, foretog skolen en stikprøve, for at finde ud hvordan det stod til med de sunde vaner hos eleverne.

Resultatet var ikke lige frem prangende. Ifølge Christian Hansen viste stikprøven blandt andet, at blot omkring fem ud af de 40 adspurgte elever havde fået en sund og næringsrig morgenmad den pågældende dag, og 15 af eleverne havde slet ikke spist morgenmad.

Han fortæller, at eleverne tidligere har efterspurgt en blanding af motion og fagligheden på skolen, og allerede efter et par dage kan lærerne også mærke, at fagugen giver gode resultater.

- Vi kan tydeligt mærke en forskel på eleverne. De er mere friske i undervisningen, og det er positiv for deres indlæring. De præsterer bedre i hverdagen, siger Christian Hansen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk