15. juli 2020
I går blev Hjertestarterdagen markeret i Køge Svømmeland, hvor svømmehallens gæster fik lov til at prøve kræfter med hjerte-lunge-redning og blandt andet fik undervisning i at bruge en hjertestarter. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

I går blev Hjertestarterdagen markeret i Køge Svømmeland, hvor svømmehallens gæster fik lov til at prøve kræfter med hjerte-lunge-redning og blandt andet fik undervisning i at bruge en hjertestarter. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Livredning i svømmehallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Livredning i svømmehallen
Køge - 17. oktober 2018 kl. 15:33
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere danskere skal lære at give hjerte-lunge-redning og bruge en hjertestarter, så flere overlever hjertestop i det offentlige rum.

arrow Læs også: Nicolai Rasmussen er hjerteredder: - Jeg elsker at hjælpe andre

Det var målet med tirsdagens Hjertestartdag, der er arrangeret af Dansk Råd for Genoplivning og Trygfonden. Et af de steder, hvor dagen blev markeret, var i Køge Svømmeland, der satte fokus på livredning.

På tilskuerrækkerne med udsigt over svømmebassinerne vidner et par røde, hjerteformede balloner om dagens initiativ. På gulvet ligger en række dukker, hvor en ældre mand samt en far og sin søn er i gang med trykke hænderne ned i brystkassen og puste luft ind i hver deres dukke. De får alle lov til at teste deres livrednings-evner og får undervejs kyndige råd med på vejen af en svømmehallens livreddere.

Hos Køge Svømmeland ser man det som ens pligt at sætte fokus på livredning, fortæller Liselotte Jakobsen, der er souschef.

- Det er jo en del af vores arbejde at kunne det, men det er positivt, hvis gæsterne også kan livredning. Derudover er Hjertestarterdagen et super initiativ, som sætter fokus på at redde liv, og det vil vi gerne være en del af.

Se alle billederne fra dagen her og læs hele historien i onsdagens udgave af DAGBLADET Køge.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk