20. oktober 2018
Mandag morgen gik sjakket i gang med at fordele beton på det store brokonstruktion ved Køge Station. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Mandag morgen gik sjakket i gang med at fordele beton på det store brokonstruktion ved Køge Station. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Køges tonstunge stationsbro er i støbeskeen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Køges tonstunge stationsbro er i støbeskeen
Køge - 08. november 2017 kl. 15:02
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Støbesjakket ved Køge Station var på overarbejde i mandags. Her blev i omegnen af 400 ton beton formstøbt til den nye stationsbro, der bliver 20 meter bred, og det krævede at sjakket var på arbejde fra tidlig morgen og længe efter mørket trængte sig på.

- Det er vigtigt, at vi får støbt hele »bundløbet« i en proces, for betonen hærder forholdsvist hurtigt og binder af. Hvis der er for mange ophold i processen, så bliver den konstruktionsmæssigt ikke så stærk som den skal være, fortalte byggeleder Christian Nerup fra COWI undervejs i arbejdet.

Et hold forskallingstømrere har gennem de seneste uger bygget underlaget til støbningen og derefter er der bundet 25 tons jern som giver ekstra styrke til broen, når den er færdig.

Hele mandagen kunne man så følge, hvordan betonkanonen ledte blandingen gennem et rør som støbesjakket arbejdede koncentreret med at få fordelt på formen, så der var lige tilpas alle steder på trappen. Senere vil der blive støbt et tyndere lag ovenpå og selve trappens underlag vil blive monteret sammen med rækværk og håndlister.

Ved siden af byggelederen stod Tove Frederiksen fra Køge Kyst, der overordnet står for projektet med at skabe en ny trappe over stationsområdet, som samtidig skal være områdets nye mødested.

- Det bliver en stor trappe, der er speciallavet til netop det her sted i byen. Normalt ville man lave en bro på måske tre meter i bredden, men vi har valgt at lave en godt 20 meter bred bro med siddepladser, som bliver en plads i byrummet og et mødested. Det er udtryk for den bykvalitet som Køge Kyst hele tiden arbejder ud fra, fortalte hun.

Det er meningen, alt efter vintervejrets luner, at den nye bro skal være klar til brug få uger inde i det nye år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk