20. april 2019
I snart 10 år har han været frontfigur for Køge Gymnasium og skubbet på for at gøre Køge til en uddannelsesby. Søndag fylder rektor Peter Schiødt 60 år. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

I snart 10 år har han været frontfigur for Køge Gymnasium og skubbet på for at gøre Køge til en uddannelsesby. Søndag fylder rektor Peter Schiødt 60 år. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Gymnasiets frontfigur fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Gymnasiets frontfigur fylder rundt
Køge - 21. september 2018 kl. 07:31
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når man i øjeblikket drejer ind på Køge Gymnasiums parkeringsplads, bliver man mødt af håndværkere, opstillede stilladser og lyden af byggeri. Gymnasiet er i gang med at renovere flere bygninger for at skabe nye rammer og mere sammenhæng mellem hele skolen.

Men generelt mangler der plads til eleverne i skolens permanente bygninger. Derfor lejer man sig ind i nogle nærliggende lokaler, mens også midlertidige pavilloner er taget i brug. Pladsmanglen skyldes i høj grad de seneste år med vækst på Køge Gymnasium.

I front for væksten står 59-årige Peter Schiødt. Gymnasiets rektor fylder rundt om få dage, og de seneste ni år har han stået i spidsen for skolen og dens udvikling. Han fik posten tilbage i 2009 og husker tydeligt, da han sagde ja til jobbet.

- Jeg tænkte, at Køge var en spændende by i vækst, og at gymnasiet havde nogle dejlige bygninger og gode muligheder, når det kom til naturvidenskab, hvor skolen var meget synlig, fortæller Peter Schiødt og uddyber:

- Jeg ville gerne være med til at udvikle gymnasiet og samtidig gøre Køge til en uddannelsesby sammen med Campus Køge.

Varierende undervisning

I dag er Køge Gymnasium et virtuelt medlem af Campus Køge, og Peter Schiødt mener, at udviklingen på uddannelsesområdet er gået i den rigtige retning.

- Jeg ser Køge som en uddannelsesby, for vi er mange uddannelser, der arbejder sammen på tværs og gennem Campus. Det giver et specielt studiemiljø i byen og er med til at skabe flere uddannelsesmuligheder for de unge. Det tror jeg gør, at flere unge bliver og tager deres uddannelse i Køge, siger Schiødt.

Han har som rektor oplevet et gymnasie i udvikling og vækst.

- Vi er blevet store, og nu har vi tilbud på alle områder. Vi er blevet et bredere, alment gymnasium, og derudover har der været en pædagogisk udvikling, hvor lærerne og ikke mindst undervisningen har udviklet sig, siger Peter Schiødt og fortsætter:

- I dag har undervisningen meget forskellig karakter, og eksempelvis er tavleundervisning kun en af mange muligheder, hvor det jo tidligere var den klassiske undervisningsform.

Gymnasiets rektor mener, at den pædagogiske udvikling har haft positive konsekvenser for eleverne og de unge i Køge.

- Det gør det muligt for flere unge at blive optaget og komme igennem gymnasiet, fremfor det typisk er unge fra akademikerhjem. Den varierende undervisning giver mere afveksling for eleven, der samtidig får mere indflydelse på hverdagen, siger Peter Schiødt, der selv er vokset op i både Jylland og på Sjælland.

Læs hele portrættet af Peter Schiødt i torsdagens udgave af DAGBLADET Køge. Gymnasiets rektor bliver fejret med en reception på skolen i dag fredag klokken 13.30.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk