27. juni 2019
Det var både glæde og overraskelse hos eleverne fra 7.b på Ejby Skole, da de i går fik at vide, at de havde vundet den lokale del af avis-konkurrencen »Nyhedsugen 2018«. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Det var både glæde og overraskelse hos eleverne fra 7.b på Ejby Skole, da de i går fik at vide, at de havde vundet den lokale del af avis-konkurrencen »Nyhedsugen 2018«. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Ejby-elever vinder avis-konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Ejby-elever vinder avis-konkurrence
Køge - 18. januar 2019 kl. 18:03
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når eleverne fra 7.b på Ejby Skole til april skal på lejrtur til Bornholm, bliver der lidt bedre mulighed for at arrangere en oplevelsesrig tur. Skoleeleverne har nemlig fået en pengepræmie på 1.000 kroner, efter de vandt den lokale afdeling af konkurrencen Nyhedsugen 2018. Klassen blev udvalgt af DAGBLADET og blev en af i alt 52 lokalvindere i den landsdækkende konkurrence.

- Det var super nice at vinde, og det var slet ikke noget, vi havde regnet med, lød den første reaktion fra eleven Viktor Hedegaard.

Han har ligesom resten af 7.b været rigtig glade for forløbet med at skrive en avis og selv finde på historier. Et forløb, som fandt sted i efteråret over tre uger i elevernes dansktimer.

- Det har været spændende og sjovt, fordi vi har oplevet noget helt nyt, eksempelvis når vi helt selv har taget bussen ud for at besøge og snakke med folk, siger Viktor, der fortæller, at det var »lidt grænseoverskridende« at interviewe kilderne.

Styrket fagligt

Under temaet drømme har klassen lavet en række forskellige artikler i forskellige genrer, og det er blevet honoreret af dommerne fra DAGBLADET.

- 7.b har lavet en rigtig god avis, hvor de kommer rundt om mange forskellige genrer inden for journalistikken, lige fra reportage over interview og baggrund til portræt. Og så skal lederen fremhæves for at være skarp og fokusere på en væsentlig problematik, lyder beskrivelsen af skoleavisen og fortsætter:

- Drømmen om frihed, drømmen om det gode liv, drømmen om fremtiden og drømmen om karrieren er alle sammen områder, 7.b kommer ind på i deres avis. Det er væsentligt og nærværende og rammer fint ned i målgruppen. I det hele taget er journalisterne i 7.b meget bevidste om at holde sig til medieprofilen.

Spørger man eleverne har noget af det mest interessante været at interviewe folk og lære noget nyt.

- Det har været travlt, for der har været masser at lave, men det var også rigtig sjovt at få lov til at interviewe folk. Det er spændende at tale med nogle interessante personer, for eksempel Jonas fra Page Four, og man får en helt ny viden om personen, som man ikke vidste i forvejen, siger Emma Sofie Borch.

Ifølge klassens dansklærer har forløbet med at lave avisen haft en positiv effekt på eleverne.

- Det har styrket dem fagligt i dansk, fordi de lærer at forholde sig kritisk til medierne og arbejde nysgerrigt sammen om at få idéer, forklarer Gry Andersen og uddyber:

- Efterfølgende har eleverne efterlyst, at de får lov til at arbejde mere på samme måde med højere grad af selvstyring, og allerede nu er de helt tændte på at være med i konkurrencen igen næste år.

Udover pengepræmie og diplom gik 7.b fra Ejby Skole også videre til den landsdækkende konkurrence, som blev afsluttet i begyndelsen af januar. Her nåede eleverne dog ikke helt til tops.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk