31. juli 2021
Før var der blot grus og en slidt bordtennisbane. Nu har Sct. Nicolai Skole i Køge Kommune fået en helt ny legeplads, som eleverne har været en stor del af at få etableret. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Før var der blot grus og en slidt bordtennisbane. Nu har Sct. Nicolai Skole i Køge Kommune fået en helt ny legeplads, som eleverne har været en stor del af at få etableret. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Skoleelever indvier »Den Demokratiske legeplads«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Se alle billederne: Skoleelever indvier »Den Demokratiske legeplads«
Køge - 21. juni 2021 kl. 06:04
Af Simon de Visme

Lange rækker af hvide plastikkopper fyldes med rødt saftevand, mens poser med oppustede balloner i røde og hvide farver tømmes ud på den nye legeplads i skolegården på Sct. Nicolai Skole. I første omgang er der ikke nogen lærere at se. Kun gruppen af elever, som gør klar til dagens indvielse.

Men det er der en god grund til.

Det er nemlig eleverne og elevrådet, der selv står for indvielsen og som selv har stået for en stor del af arbejdet med at stable den nye legeplads på benene. Eleverne har både holdt møder med arkitekter, kontaktet firmaer, haft besøg af konsulenter og i sidste ende stemt om, hvordan legepladsen skulle se ud.

Fredag i sidste uge blev den så indviet med saftevand og balloner, og pladsen har fået navnet »Den Demokratiske Legeplads«. Ifølge elevrådsformand Josefine Christiansen, der går i 8. klasse, spiller det en stor rolle, at eleverne har haft så stor grad af medindflydelse.

- Det er så stort, at vi har været med i hele processen med legepladsen, så det bliver en legeplads til eleverne fra eleverne, påpeger hun.

Balance- og løbebane

Overordnet bygger projektet på et samarbejde mellem en elev-arbejdsgruppe, elevråd, lærere, ledelse og skolebestyrelsen. Sidstnævnte har af gode grunde også godkendt økonomien bag den nye legeplads.

Pladsen med det røde underlag er fyldt med forskellige elementer, der giver børnene rig mulighed for bevægelse. Alt fra en balancebane og klatreredskab til en 20 meter løbebane. Netop designet af legepladsen har været det sjoveste i processen, fortæller Josefine Christiansen.

- Det er sjovt at se ens egne idéer bliver diskuteret og blive til virkelighed. Man er bare mere taknemmelig og stolt over det, når vi selv har været med i processen, og man får en glad og rar følelse, når man ser den færdige legeplads.

Stolte politikere

En af dem, der også er stolt over elevernes arbejde og det færdige resultat, er Jeppe Lindberg.

Det lokale byrådsmedlem fra Liberal Alliance er næstformand i kommunens skoleudvalg, og han lagde vejen forbi Sct. Nicolai Skole for at holde tale ved indvielsen.

- I byrådet er vi kæmpe fans af jeres Demokratid, og vi er stolte af det, der foregår på skolen. Den proces, I har været igennem, er sådan det foregår på rådhuset i hverdagen, når vi for eksempel skal bygge sygehus eller stadion, pointerer Lindberg.

Formålet med projektet har været at give eleverne bedre indblik i at kunne træffe beslutninger på baggrund af viden, stille kritiske spørgsmål og have afstemninger i klasse, forklarer skolen selv.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk