2. juli 2020
Jacob Mark har henvendt sig til justitsministeren for at få skærpet kontrollen med løsladte bandemedlemmer, som har udstået deres fængselsstraf. Foto: Thomas Olsen
Jacob Mark har henvendt sig til justitsministeren for at få skærpet kontrollen med løsladte bandemedlemmer, som har udstået deres fængselsstraf. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF vil skærpe kontrollen med løsladte bandemedlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF vil skærpe kontrollen med løsladte bandemedlemmer
Køge - 20. februar 2020 kl. 14:39
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den seneste tids skyderier og bandekonflikter i Køge/Greve-området har fået folketingsmedlem Jacob Mark (SF) til tasterne. I går onsdag henvendte han sig skriftligt til justitsministeren med et budskab om at skærpe kontrollen med løsladte bandemedlemmer, der har udstået deres fængselsstraf og kommer ud på gaden ingen.

arrow Læs også: EL og LA kritiserer tvangsflytning: - Det er billigere at forebygge

Meget tyder nemlig på, at der med de nye skyderier er tale om konflikter mellem tidligere bander og bandemedlemmer.

- Man må sikre, at når bandemedlemmer, som tidligere har været aktive, kommer ud igen, skal man være meget varsom. I de værste tilfælde skal de ikke have lov til at vende tilbage, og i de milde tilfælde skal de under opsyn, siger Jacob Mark.

Han husker tilbage på sin tid som medlem af Køge Byråd, hvor han var stor tilhænger af at give politiet mere håndfaste værktøjer til at stresse bandemedlemmer, eksempelvis med visitationszoner.

- Det er jo så blevet til virkelighed i dag af flere årsager, og det har virket godt i Køge at få de her mennesker væk og forebygge mere. Problemet er, hvis nogle af bandemedlemmerne, som har ondt blod, kommer ud igen uden opsyn, så kan det genstarte tidligere konflikter, påpeger folketingsmedlemmet.

Hul i lovgivningen

Derudover mener Jacob Mark, at der er et hul i loven i de tilfælde, hvor bandemedlemmer får en behandlingsdom men senere bliver erklæret raske og løsladt.

- De risikerer at ende med at blive lukket ud og slet ikke være under noget opsyn. Det skal der lukkes fuldstændig ned for. Bandemedlemmer er bandemedlemmer, og de skal ikke bare fra den ene dag til den anden kunne komme ud på gaden, hvis de bliver erklæret raske, understreger SF'eren.

arrow Kielgast: - Et langt sejt træk at ændre beboersammensætningen
21. februar 2020 kl. 06:33 Opdateret: kl. 14:44
arrow Beboerformand kalder tvangsflytning for »en rigtig dårlig idé«
19. februar 2020 kl. 18:22 Opdateret: kl. 14:37
arrow Dansk Folkeparti vil tvangsflytte beboere i kampen mod kriminalitet
19. februar 2020 kl. 14:33 Opdateret: kl. 14:33
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk