18. oktober 2018
Thomas Kielgast åbner dørene på klem for, at SF kan udvide den smalle flertalsgruppe bag Marie Stærke. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Thomas Kielgast åbner dørene på klem for, at SF kan udvide den smalle flertalsgruppe bag Marie Stærke. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF åbner døren for nye forhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF åbner døren for nye forhandlinger
Køge - 22. november 2017 kl. 13:41
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med 14 mandater bag sig sidder Marie Stærke på det smallest mulige flertal i byrådet, men det kan blive bredere i tiden frem til den endelige godkendelse af konstitueringen 5. december. I hvert fald åbner SF døren for en ny snak med Socialdemokratiet og de øvrige partier bag Marie Stærkei de kommende dage.

"Det er en overraskende at se det flertal, der er dannet, og om det bliver det endelige resultat, må vi se. Lige nu er vi uden for," siger Thomas Kielgast (SF).

SF var med i konstitueringsforhandlingerne til det sidste, men hvorfor stod partiet så ikke sammen med de øvrige partier natten til onsdag, da aftalen blev præsenteret?

"Lige op til annonceringen af konstitueringsaftalen havde vi et fint, konstruktivt møde, og vi kan sagtens finde nogle sager, hvor vi er enige. Liberal Alliance påstår, at man kan finde rationaliseringer for 25 millioner kroner, og deraf vil de bruge halvdelen til skattenedsættelser. Vi kan godt være med på rationaliseringer, men det skal i givet fald gå til forbedring af kernevelfærden og ikke skattelettelser," siger Thomas Kielgast om et af de punkter, der skilte parterne.

"Desuden har både Liberal Alliance og Enhedslisten et anstrengt forhold til Køge Idrætspark-projektet, og det blev også bragt i spil på valgnatten," siger Thomas Kielgast om et andet eksempel på modsætningerne.

Alligevel vil han altså ikke udelukke, at SF kan komme med i en flertalsgruppe i byrådet i den kommende periode.

"Jeg tror, at Socialdemokratiet er interesseret i at få flere med, og vi stiller gerne op til en snak. Så må vi se, om vi kan nå en aftale. Vi vil gerne tage ansvar og være med, hvor tingene sker," siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk