17. september 2021
- Jeg godt frygte, at bilisterne ikke vil vælge at køre ud på motorvejen og holde i kø fra morgenstunden, siger Torben Haack, som foreslår, at man overvejer at udvide Sydmotorvejen til seks spor. Foto: Jesper From
- Jeg godt frygte, at bilisterne ikke vil vælge at køre ud på motorvejen og holde i kø fra morgenstunden, siger Torben Haack, som foreslår, at man overvejer at udvide Sydmotorvejen til seks spor. Foto: Jesper From
Foto: FROM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF: Køge skal lytte til Køges borgere - ikke Stevns'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF: Køge skal lytte til Køges borgere - ikke Stevns'
Køge - 19. maj 2021 kl. 05:02
Af Katrine Wied

Køges politikere skal lytte grundigt til de borgere og landsbyer, som vil komme til at blive berørt af linjeføringen for en ny statsvej fra Stevns ud til Sydmotorvejen. Det mener SF's byrådsmedlem Torben Haack.

arrow Læs også: Statsvej: Borgerforeninger er fortrøstningsfulde

- Det er ikke så vigtigt, at vi skal være enige med Stevns. Det er vigtigere, at vi taler med vores egne landsbyer om, hvor linjeføringen skal være. Hvis vi skal lave en linjeføring, skal det være med fuld forståelse i lokalområdet, siger Torben Haack.

Derfor opfordrer han til, at Køge Kommune holder et møde med de berørte borgere i de områder, hvor vejen muligvis kommer til at løbe igennem.

- Jeg synes, vi gør det for hurtigt. Lige nu må det være Køge-borgere, der bliver tænkt på, ikke Stevns-borgere. Jeg er politiker i Køge, ikke Stevns, påpeger Torben Haack.

Resultatet af mødet vil Torben Haack lægge sig op ad.

- Hvis alle beboerne i de områder er i mod, så er jeg også imod. Jeg vil slås for dem på samme måde, som vi sloges mod Ring 5. Jeg vil gerne fortælle dem konkret, hvad der sker, før jeg skriver ind til Christiansborg, siger Torben Haack med henvisning til det høringssvar, som de to kommuner skal sende på Vejdirektoratets VVM undersøgelse af mulighederne for en linjeføring til en statsvej.

Udvidet motorvej
Torben Haack ønsker også, at man ser på en udvidelse af Sydmotorvejen igennem Køge Kommune.

- Hvis der overhovedet kommer en vej, skal motorvejen laves tresporet ind mod Køge og videre, for bilerne holder i kø morgen og aften i forvejen. Derfor kan jeg godt frygte, at bilisterne ikke vil vælge at køre ud og holde i kø fra morgenstunden, siger Torben Haack.

arrow Tvist om mulig vejforbindelse: - Det er politisk manipulation
02. juli 2021 kl. 18:57 Opdateret: kl. 15:37
arrow Gruppeformand: Her skal statsvejen ikke være
30. juni 2021 kl. 16:07 Opdateret: kl. 15:13
arrow Minister om statsvej: - Man må væbne sig med tålmodighed
30. juni 2021 kl. 12:32 Opdateret: kl. 12:32
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk