11. juli 2020
Pernille Sylvest (S), der er formand for Børneudvalget, tør ikke sige noget om fremtiden for Sct. Georgs Gårdens Børnehave endnu. Foto: Thomas Olsen
Pernille Sylvest (S), der er formand for Børneudvalget, tør ikke sige noget om fremtiden for Sct. Georgs Gårdens Børnehave endnu. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S om lukningstruet børnehave: - Intet er besluttet endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S om lukningstruet børnehave: - Intet er besluttet endnu
Køge - 17. oktober 2019 kl. 12:32
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som beskrevet i DAGBLADET i seneste uge er Sct. Georgs Gårdens Børnehave i Borup rykket et skridt nærmere lukning, efter at samtlige partier i kommunens teknik- og ejendomsudvalg anbefalede at sælge den kommunale bygning på Rønnevej, som børn og pædagoger til daglig har hjemme i.

arrow Læs også: Sct. Georgs Gårdens Børnehave lukkes ikke - nu skal den udvides

Baggrunden skal findes i bygningens stand - som politikerne kalder dårlig og faldefærdig - og et efterslæb på renovering, som Køge Kommune ville kunne spare væk ved at sælge ejendommen.

Nu skal sagen videre til Børneudvalget og politikere fra de selv samme partier, der skal tage stilling til børnehavens fremtid. Udvalgets formand er i første omgang forsigtig med at lægge sig fast på en lukning eller ej.

- På stående fod kan vi ikke gøre så meget andet end at tage Teknik- og Ejendomsudvalgets enstemmige beslutning til efterretning. Så må vi afvente indstillingen fra forvaltningen til Børneudvalget, siger Pernille Sylvest (S) til DAGBLADET og fortsætter:

- Herefter må vi tage en god og konstruktiv diskussion om de scenarier og konsekvenser, en lukning vil have. Det er vigtigt for mig, at der både er nogle børn, som skal have det godt, ligesom personalet skal føle sig trygge i processen.

Hvad er din holdning til børnehavens fremtid og en eventuel lukning?

- Det tør jeg ikke sige noget om endnu. Det kommer an på forvaltningens indstilling, og hvad vi mener politisk, siger Pernille Sylvest.

Udvalgsformanden peger på, at Sct. Georgs Gårdens Børnehave er en selvejende institution, og hun hilser eventuelle alternative løsninger velkommen, hvis daginstitution har nogle idéer.

- Hvis de eksempelvis finder en anden bygning at være i, er det en ny situation. Derfor opfordrer vi Sct. Georgs Gården til at gå i dialog med forvaltningen, siger Sylvest.

Børneudvalget skal tage stilling til sagen og en eventuel lukning af børnehaven i Borup på et møde i begyndelsen af november.

arrow Lukningstruet børnehave er reddet - for anden gang
07. november 2019 kl. 09:55 Opdateret: kl. 09:58
arrow Lukningstruet børnehave håber på endnu en redningskrans
13. oktober 2019 kl. 12:11 Opdateret: kl. 15:19
arrow Elsket børnehave rykker endnu tættere på lukning
11. oktober 2019 kl. 08:43 Opdateret: kl. 12:43
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk