19. juni 2021
Næste år træder Køge Kommunes nye rygepolitik i kraft, og det bevirker, at rygning på alle kommunale arbejdspladser bliver forbudt - og at rygning i arbejdstiden generelt også hører fortiden til. Foto: Thomas Olsen
Næste år træder Køge Kommunes nye rygepolitik i kraft, og det bevirker, at rygning på alle kommunale arbejdspladser bliver forbudt - og at rygning i arbejdstiden generelt også hører fortiden til. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rygning forbydes på alle kommunale arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Rygning forbydes på alle kommunale arbejdspladser
Køge - 13. maj 2021 kl. 06:06
Af Anders Fallesen

I store træk var Køge Kommunes hovedmedarbejderudvalg tilfredse med perspektiverne i forslaget om at gøre Køge Kommune til en røgfri arbejdsplads.

arrow Læs også: Forslag: Rygning forbudt på hjemmearbejdspladsen

En enkelt større knast var der imidlertid i det oprindelige udspil; forslaget om også at gøre hjemmearbejdspladsen røgfri. Det blev da også skrottet i det endelige forslag til at gøre kommunale arbejdspladser røgfri.

I går drøftede Økonomiudvalget sagen, og her var alle partier undtagen Liberal Alliance enige om, at kommunen skal være røgfri arbejdsplads fra 1. januar næste år. Liberal Alliances byrådsmedlem Jeppe Lindberg stemte imod, da han ikke mener, at man skal begrænse hverken den personlige frihed eller de ansattes frihed generelt.

62 kommuner har allerede indført røgfri arbejdstid, og dertil kommer, at yderligere fire kommuner er på vej.

Skal håndhæves ens

Hovedmedarbejderudvalget havde i sit høringssvar gjort det tydeligt, at det er vigtigt, at den nye rygepolitik håndhæves ens på alle kommunens arbejdspladser. Medarbejderudvalget betonede desuden vigtigheden af en lang implementeringsfase, som skal rumme rygestopkurser og nudging (et kærligt puf i forhold til at få mennesker til at ændre adfærd, red.) eksempelvis.

Som nævnt var medarbejderudvalget dog også imod forslaget om, at også hjemmearbejdspladser skal gøres røgfri. I høringssvaret lød det:

»Hoved MED-udvalget anbefaler, at det skal genovervejes, hvorvidt hjemmearbejdspladser skal indgå i rygepolitikken, og i så fald hvordan det skal håndhæves. Det bemærkes i øvrigt, at alle FMU'er og Rådhusudvalget udtrykker en fælles skepsis i forhold til dette forslag.«

Ligeledes ønskede hovedmedarbejderudvalget, at det skulle adresseres, hvilke perspektiver rygepolitikken har for de medarbejdere, som selv betaler deres pause.

»Hoved MED-udvalget opfordrer til, at det bliver tydeliggjort hvilke ansættelsesretlige konsekvenser, der kan være tale om, og det bør være

tydeligt, hvem der har ansvaret for at håndhæve reglerne, så der sikres en konsekvent og ensartet håndhævelse af reglerne i hele kommunen,« skrev man vedrørende dette.

Gode erfaringer hidtil

Spørger man Kræftens Bekæmpelse om, hvad de mener om indførelsen af røgfri kommuner, er svaret ikke overraskende, at man ser det som et skridt i den rigtige retning.

I december, da DAGBLADET senest skrev om sagen, fortalte Niels Them Kjær, projektchef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse, at man har gjort sig mange gode erfaringer, siden Fredensborg som den første kommune indførte røgfri arbejdstid i 2012.

- Det skaber et sundere arbejdsmiljø og beskytter medarbejderne mod at blive udsat for tobaksrøg, sagde han og fortsatte:

- Vores erfaring er, at det kører godt de steder, hvor det er blevet indført, og at vi ikke hører mere om det efterfølgende. Det er selvfølgelig vigtigt, at man tager en god diskussion om det, og at man involverer alle parter. Der vil altid være nogen, der er kritiske, og som mener, at man fjerner en veletableret rettighed. Nogle vil også være bange for, at det er en skjult effektivisering og et forsøg på at skabe produktivitetsstigning. Men vi mener, at man bør sikre, at der fortsat kan afholdes hyggelige pauser, og at det fortsat skal være legitimt for medarbejderne at holde dem, sagde Niels Them Kjær.

Rygepolitikken gør dermed Køge Kommune til en røgfri arbejdsplads med røgfri arbejdstid. Skåret ud i pap betyder det, at der ikke længere må ryges i kommunens lokaler eller køretøjer. Der må slet ikke ryges i arbejdstiden, altså fra den ansatte møder på arbejde, til vedkommende går hjem.

Rygepolitikken og planerne om at gøre kommunens arbejdspladser røgfri skal formelt vedtages af Køge Byråd senere på måneden.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk