17. juni 2021
Forsanger Allan Vegenfeldt er den karismatiske frontfigur i det rutinerede rockband, der gæster Køge med kendte hits og nye numre på sætlisten. Foto: Jens Wollesen
Forsanger Allan Vegenfeldt er den karismatiske frontfigur i det rutinerede rockband, der gæster Køge med kendte hits og nye numre på sætlisten. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rutinerede stjerner rocker Tapperiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rutinerede stjerner rocker Tapperiet
Køge - 18. maj 2021 kl. 15:43
Af Torben Thorsø

Når genopstandne The Sandmen rammer Sjællands spillesteder igen, så er det med en pose blandede rockbolsjer, der rasler højt og insisterende. Med hits i bagkataloget som »5 Minutes Past Loneliness«, »House In The Country« og »Don't Let Me Down«, lægger The Sandmen op til en sikker rockfest. På Sjælland sker det i første omgang på Tapperiets scene på lørdag.

Da The Sandmen udsendte debutalbummet »Western Blood« tilbage i 1988, var der ikke meget, som pegede fremad mod den opdaterede lyd, som gruppen slipper løs til koncerter nu om stunder.

Den fuldfede rocklyd har alle dage været deres adelsmærke, og det gælder også i dag, hvor musikken dog ofte er pakket ind i et elektronisk lydbillede; den ensomme cowboy har med andre ord plugget sin guitar ind i et keyboard.

Når The Sandmen besøger blandt andet Tapperiet i Køge, så skal der dog nok blive plads til både gamle hit og nye klangflader, lover bandet.

- Vi kommer med det hårde, det smukke og det smadrede - på dansk og på engelsk, nyt og gammelt, flere beats, mere syre og mere larm, lyder det i en lovende meddelelse fra bandet.

Gruppen har siden de engelsksprogede plader, med en mere traditionel og americana-inspireret lyd, de seneste år udsendt plader på dansk, hvor udspillet »Himmelstormer« er det seneste skud fra Ole Lukøjes magiske sandpistol.

Band med historie

Når The Sandmen nu kommer rundt på Sjælland, så er det en fortsættelse af en række udsolgte, men aflyste, koncerter fra efteråret 2020, og det skal nok garantere, at bandet finder et ekstra gear frem til de kommende koncerter.

- Hele vores Sandmen-krop kan næsten ikke være i sig selv for al den lyd og larm og, nå ja, musik den trænger til at hælde på jer. Så glæder den sig også så meget til at sidde der i tourbussen, på landevejen, mellem byer, og tale om musik, rigets tilstand, djøfficering og alt muligt privat shit... Og så skal vi huske at spritte af... Indvendigt. Vi elsker alt det, jer og hinanden, skriver de på bandets Facebookside.

Hits, venskab og tonsvis af store koncerter har støbt et band, som lever og elsker fornyelsen, ny musik og mest af alt at spille live.

Bandets kærlighed til live optræden har altid stået i et særligt vigtigt og inspirerende centrum. Både for udviklingen af ny musik, for det levende samspil og kammeratskabet, men særligt for at høste den energi publikum leverer tilbage mod scenen, som er en uvurderlig del af den benzin, bandet bruger i alt videre arbejde, lyder det i en optakt til koncerten.

En sikker rockfest

Her teases der også for, at publikum måske kan være så heldig at høre helt nye numre:

- Koncertrækken vil samtidig blive et godt og inspirerende input til skrivningen og indspilningen af de nye sange, som kommer til at udgøre det kommende nye album, der netop nu er i fuld gang, lyder det på Tapperiet hjemmeside.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk