18. september 2021
Køge Kunstforening har arrangeret en udstilling med fokus på russisk kunst.
Køge Kunstforening har arrangeret en udstilling med fokus på russisk kunst.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Russiske billeder på udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Russiske billeder på udstilling
Køge - 22. oktober 2015 kl. 06:00
Af Torben Thorsø

Køge: Der er fernisering med spændende russiske billeder lørdag den 24. oktober klokken 11.00. Her udstiller Køge Kunstforening på Nicolinelund, der ligger på Stevns.

Udstillerne er to russiske kunstnere fra St. Petersborg Djoma Djumabaeva og Michail Kudinov. Ægteparret Djoma Djumabaeva og Michael Kudinov supplerer, men efterligner ikke hinanden, oplyser arrangøren.

Djomas Djumabaevas billeder indeholder store kontraster med stærke farver og et ofte naivistisk udtryk. Michail Kudinovs maler også naivistisk, men med en blidere og tyndere streg. De er begge uddannet på Kunstakademiet i St. Petersborg.

Djoma Djumabaeva har i de senere år koncentreret sig om kun at arbejde med tre farver. Det sker for at fremhæve det grafiske i billedet, der selv om det er abstrakt, ofte har små elementer af frugter eller flasker malet ind. Michail Kudinov anvender også grafiske figurer, som hans billeder er lysere og mere afdæmpede.

Ægteparret er på en omfattende turne rundt i Europa, men har valgt også at lægge vejen forbi Køge Kunstforening. De elsker at rejse, dels for at udstille, men også for at blive inspireret af andre kunstnere.

Mens gæsterne nyder de spændende billeder vil Tatiana Kisseleva Gudnæs underholde med russisk sang og musik.

Køge Kunstforening er jo en mobil forening, der fra gang til gang finder nye, spændende udstillingslokaler. Denne gang er det

Nicolinelund (tidligere Stolpegaard) Stevnvej 101, Strøby Egede, 4600 Køge.

Vel mødt til fernisering, hvor der vil være noget for øjet, for øret og for ganen.

Kunstforeningens næste arrangement er allerede lørdag den 31. oktober, hvor der er workshop for børn. Her kan børn sammen med forældre og/eller bedsteforældre komme og lave sit eget ikon.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk