18. maj 2021
En ny undersøgelse viser, at der findes alternative muligheder for at lave fundament til byggerierne på Søndre Havn i Køge, så arbejdet ikke larmer så meget. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

En ny undersøgelse viser, at der findes alternative muligheder for at lave fundament til byggerierne på Søndre Havn i Køge, så arbejdet ikke larmer så meget. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rolskov: Ingen undskyldninger for at larme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rolskov: Ingen undskyldninger for at larme
Køge - 19. juni 2018 kl. 16:00
Af Torben Thorsø

Det kan lade sig gøre at ramme spuns ned på anden vis end den nuværende måde, hvor larmen fra fundament, der bliver banket ned i undergrunden, generer naboerne på Søndre Havn i Køge ganske voldsomt.

arrow Læs også: Minister skal se på byggevibrationer og handlemuligheder

Det fremgår af en frisk rapport, som rådgivningsvirksomheden Cowi har udarbejdet for Klima- og Planudvalget i Køge.

»Der findes alternative funderingsmetoder, som både teknisk og økonomisk kan anvendes i stedet for traditionel pæleramning - hvor det ikke vil være væsentligt fordyrende for projekterne, hvis metodevalget tænkes ind tidligt i projekteringsfasen«. Sådan lyder en af hovedkonklusionerne i den omfattende rapport.

- Det her viser jo meget klart, at der ikke er behov for at give så mange dispensationer angående støjgrænserne ved arbejdet.

Nu har vi sort på hvidt, at det kan gøres til nogenlunde samme pris, og at det ikke behøver at give de eksorbitante merudgifter, der har været peget på, siger udvalgsformand Niels Rolskov fra Enhedslisten.

Rapporten er kommet på baggrund af, at bygherrerne på Søndre Havn, i forbindelse med en revideret forskrift for nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Køge Kommune, er blevet bedt om at begrunde deres til- og fravalg af funderingsmetoder.

arrow Vil beskytte borgerne: Slut med store byggerier i sommerferien
16. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 13:43
arrow Søndre Havn: Venstre fastholder kritik og bekymring
15. august 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 13:26
arrow Borgmester svarer igen: Venstre blander to ting sammen
14. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 14:02
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk