18. juli 2019
Formanden for Klima- og Planudvalget glæder sig over at der i de kommende år vil være mere fokus på miljøet i Køge Kommune. Her er Niels Rolskov på udkig i fugletårnet ved Ølsemagle Revle. Foto: Torben Thorsø
Formanden for Klima- og Planudvalget glæder sig over at der i de kommende år vil være mere fokus på miljøet i Køge Kommune. Her er Niels Rolskov på udkig i fugletårnet ved Ølsemagle Revle. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rolskov: - Det gælder vores overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rolskov: - Det gælder vores overlevelse
Køge - 19. januar 2019 kl. 12:00
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En handleplan for naturen i Køge Kommune skal sætte fokus på behovet for at pleje den eksisterende natur inden den forsvinder.

Formanden for kommunens Klima- og Planudvalg er et stort naturmenneske, men selvom han står med vandrestøvlerne i det grønne ved Ølsemagle Revle er han ikke rigtig glad, når han kigger ud over området.

- Det burde jo slet ikke se sådan her ud, siger Niels Rolskov og forklarer, at det sydlige område, hvor der i dag er skudt høje siv op langs kysten og langt ud i det våde område burde se helt anderledes ud.

- Der burde være »salte enge« her i området; en relativ sjælden og bevaringsværdig naturtype, som det er vores ansvar at passe på, siger han med henvisning til, at området faktisk er udlagt til »Natura 2000-område« af EU.

Det er betegnelsen for et netværk af beskyttede naturområder i EU. Områderne skal bevare og beskytte naturtyper og vilde dyre- eller plantearter, som er sjældne, truede eller karakteristiske for EU-landene.

- i de år, hvor budgettet til miljøindsatsen har været i nul er der jo ikke rigtig sket noget, så nu skal vi gøre noget for at redde den natur, der indtil for nylig har været unik, fortsætter han.

På den baggrund har hans udvalg netop vedtaget en naturstrategi, der adresserer den overordnede miljøindsats i Køge Kommune de kommende år og en konkret handleplan for 2019.

Det er et vigtigt arbejde at få sat i gang så hurtigt som muligt, pointerer Niels Rolskov:

- Det gælder jo nærmest vores overlevelse, for hvis vi ikke fastholder den biologiske mangfoldighed i naturen, så kan det have store konsekvenser.

Den aktuelle handleplan for 2019 fokuserer på 12 punkter, hvor der kan gøres en konkret indsats, som skal gavne miljøet.

Læs meget mere i DAGBLADET, lørdag

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk