22. november 2017
Debattøren Emma Holten er blandt talerne ved Røst Festival i Køge i denne, hvor man også kan finde masser af inspiration til, hvordan man skriver og holder en god tale. Foto: Cecilie Bødker
Debattøren Emma Holten er blandt talerne ved Røst Festival i Køge i denne, hvor man også kan finde masser af inspiration til, hvordan man skriver og holder en god tale. Foto: Cecilie Bødker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røst Festival: Alle kan lære at holde en god tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røst Festival: Alle kan lære at holde en god tale
Køge - 19. maj 2017 kl. 07:00
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er højsæson for taler i kraft af de mange konfirmationer i disse uger, men hvordan er det lige, man bygger talen op, så den sidder lige i skabet?

Det kan man høre en lang række bud på fredag og lørdag i denne uge hos KØS museum for kunst i det offentlige rum i Køge, som byder alle inden for til Danmarks første talerfestival, Røst. Her kan man møde over 200 talere i form af højskoleelever fra hele landet, og man kan også få god hjælp til opbygningen af ens egen tale.

"Den gode tale er en disciplin, som man bliver god til ved at øve sig. Det kræver fokus og træning, og det kommer ikke af sig selv, men det er noget, alle kan lære," siger Lene Renner, der er projektleder på projektet for KØS.

Der er masser af gode råd på www.røst.dk, hvis man for eksempel skal holde en konfirmations- eller bryllupstale snart, og der er også god inspiration at hente på festivalens retorikværksted. Og så kan man altså lytte med på de mange taler ved festivalen fredag 19. maj og lørdag 20. maj på KØS, hvor man udover højskoleeleverne også vil kunne opleve forfatteren og sangeren Kristian Leth, debattøren Emma Holten samt Sabrina Vitting-Seerup, der har vundet verdensmesterskaberne i public speaking.

Røst er resultatet af et samarbejde mellem KØS, Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet samt en række højskoler fra hele landet. KØS er initiativtager til projektet og danner den kunstneriske og fysiske ramme om Røst Festival, mens Vallekilde Højskole er ansvarlig for undervisningen på højskolerne og udvikler af undervisningsmaterialet.

"Vi har ønsket at styrke de unges stemme i den offentlige debat. Der har aldrig været flere muligheder for at ytre sig, og vi vil gerne være med til at kvalificere den debat," forklarer Lene Renner.

Der er ingen krav til form og indhold til talerne ved festivalen.

"De vil vitterligt tale om, hvad de har på hjerte, så talerne vil give et indblik i de unges liv og hverdag," siger Lene Renner.

Røst Festival åbner fredag 19. maj klokken 16 på forpladsen ved KØS. Det er gratis at deltage.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk