8. juli 2020
Trods udbredt lokalpolitisk skepsis i Køge Kommune spøger Ring 5 Syd-planerne fortsat i kulisserne. Tirsdag skal Økonomiudvalget behandle kommissoriet for en Ring 5 Syd-forundersøgelse. Illustration: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
Trods udbredt lokalpolitisk skepsis i Køge Kommune spøger Ring 5 Syd-planerne fortsat i kulisserne. Tirsdag skal Økonomiudvalget behandle kommissoriet for en Ring 5 Syd-forundersøgelse. Illustration: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ring 5 Syd-planer støves af igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ring 5 Syd-planer støves af igen
Køge - 11. november 2019 kl. 18:39
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Økonomiudvalget skal tirsdag nok engang drøfte det meget omdiskuterede Ring 5 Syd-motorvejsprojekt.

arrow Læs også: Ring 5-borgermøde: Politikere efterlyser alternativer

Efter flere års tilløb til en forundersøgelse for motorvejsprojektet, som i givet fald kan forbinde Køgeområdet med Frederikssundsvej, lægges der nu op til, at det reviderede kommissorium for forundersøgelsen kan godkendes.

Det betyder dog langtfra, at der er lokalpolitisk opbakning i Køge til Ring 5 Syd. Mens Liberal Alliance har erklæret sig som fortalere for Ring 5 Syd, er resten af Køge Byråd langt mere lunkne ved tanken. Særligt fremhæver flere partier, at linjeføringen, som skærer gennem St. Salby og umiddelbart vest om Ll. Skensved er uspiselig. De har påpeget, at Køge Kommune skulle stille krav om at få undersøgt andre alternativer til Ring 5 Syd, såfremt man skulle deltage i forundersøgelsen.

Hen over sommeren og efteråret har Teknik- og Miljøforvaltningen samarbejdet med Vejdirektoratet om et redigeret udspil og opgavebeskrivelse til kommissoriet, »som ville sikre, at forundersøgelsen i højere grad omhandler alternativundersøgelserne som Køge Kommune ønsker,« oplyser forvaltningen.

Det er forventningen, at der mindst går et par år, før forundersøgelsen er færdig. Køge Kommune skal betale i alt 1,2 millioner kroner til forundersøgelsen.

arrow Ring 5 syd: Nogle vil rammes af støj
30. april 2019 kl. 16:04 Opdateret: kl. 12:30
arrow Se billederne: Ring 5 til debat ved borgermøde
29. april 2019 kl. 19:54 Opdateret: kl. 19:56
arrow Konstruktiv dialog om Ring 5 Syd til møde
26. april 2019 kl. 17:25 Opdateret: kl. 16:06
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk