
I skrivende stund har knap 45.000 skrevet under på et borgerforslag om, at sommerens studenter ikke skal op i alle eksaminer. Det gælder eksaminer i såkaldte C- og B-fag, som i stort omfang er foregået virtuel for eleverne, og det har angiveligt »sænket niveauet på vigtige områder samt hæmmet elevernes motivation og faglige niveau«, skriver forslagets stiller Rosa Muncan Laursen, der er forperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i København.
På Køge Gymnasium er rektor Peter Schiødt dog ikke enig i, at en række af studentereksaminerne skal skæres væk.
- Vi er meget opmærksomme på det spørgsmål, for det optager både lærere og elever, men jeg synes, man skal passe på med at aflyse eksaminer. I mine øjne vil det devaluere eksaminerne, og jeg er bange for, at man vil sige om den pågældende coronageneration, at deres eksamensresultat ikke er det papir værd, det er skrevet på, siger Schiødt.
Han mener, man er nødt til at opretholde standarden for eksaminerne, og i stedet bør man kigge på indholdet i nogle af sommerens studentereksaminer.
- Der er nogle praktiske discipliner i fag som naturvidenskab, idræt og de kunstneriske fag, som ikke rigtig kan gennemføres. Derfor mener jeg, at man bør ændre i nødbekendtgørelsen, så opgaverne bliver mere teoretiske og nedtoner de praktiske elementer i de fag men fastholder eksamensniveauet, forklarer Peter Schiødt.
Den lokale rektor er opmærksom på, at man hos Danske Gymnasieelevers Sammenslutning gerne ser færre eksaminer til sommer, men han mener som nævnt ikke, at det vil gavne eleverne. Peter Schiødt er nemlig ikke enig i, at den virtuelle undervisning går ud over af det faglige niveau.
- Det oplever jeg ikke som korrekt. Jeg er i gang med at have samtaler med alle vores lærere, som er faggruppeledere, for at høre om undervisningens niveau, og hvorvidt eleverne følger med. Det gennemgående svar er, at niveauet ikke er faldet. Der er vanskeligheder ved de praktiske elementer, men det teoretiske niveau er ikke faldet, og undervisningen gennemføres, fastslår Schiødt.
Han mener dog på sigt, at der kan opstå en udfordring, da det er hårdt for eleverne at sidde op til otte timer om dagen og have virtuel undervisning.
- Vi oplever udfordringer med koncentrationsbesvær hos eleverne, og det skal man respektere, så vi skal arbejde på, at de for eksempel får rørt sig eller laver andre ting. Men i det øjeblik, de kommer tilbage på skolen, kan vi lave opsamling på dele af undervisningen, og grundlæggende mener jeg, at undervisningen holder sit niveau, understreger rektoren for Køge Gymnasium.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her