4. marts 2021
- Hvis det er betingelsen for, at eleverne kan komme tilbage, er det gode vilkår, siger rektor Peter Schiødt om udsigten til, at eleverne på Køge Gymnasium måske skal lade sig teste ugentligt for at få undervisning. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
- Hvis det er betingelsen for, at eleverne kan komme tilbage, er det gode vilkår, siger rektor Peter Schiødt om udsigten til, at eleverne på Køge Gymnasium måske skal lade sig teste ugentligt for at få undervisning. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rektor hilser ugentlige test af elever velkommen: - Det giver god mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rektor hilser ugentlige test af elever velkommen: - Det giver god mening
Køge - 22. februar 2021 kl. 15:02
Af Simon de Visme

Det kan fremover blive et krav for gymnasieelever, at de skal lade sig teste for covid-19 på deres skoler en til to gange om ugen, hvis de vil modtage undervisning efter en kommende genåbning af landets gymnasier.

Sådan lød det i slutningen af sidste uge fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Ekstra Bladet.

- Det bliver en adgangsbillet, at man lader sig teste, for at man kan modtage undervisning, sagde ministeren.

På Køge Gymnasium bakker rektor Peter Schiødt op om kravet om de ugentlige test.

- Hvis det er betingelsen for, at eleverne kan komme tilbage, er det gode vilkår. Det vil være rigtig godt, hvis det kan løse det, siger han.

Rektoren tror også bestemt, at eleverne i Køge vil tage godt imod ugentlige test, for de vil »rigtig gerne tilbage«, påpeger han.

Ingen andre veje

Et af de store spørgsmål er dog, hvad der skal ske med elever, som ikke vil lade sig teste. Ifølge ministeren kan det betyde, at »(...) man bare ikke kan få det uddannelsestilbud, man ellers har modtaget.«, var meldingen til Ekstra Bladet.

Hvad tænker rektoren på Køge Gymnasium om den konsekvens?

- Den er svær, men jeg tænker, at det må være betingelsen at blive testet for at komme tilbage. Så det må være vilkårene, siger Peter Schiødt og uddyber:

- Jeg kan ikke se andre veje, så jeg tænker, at ministeren må opstille nogle betingelser, heriblandt om lovgrundlaget. Men det giver god mening, for der er ikke rigtig andre muligheder, når man kigger på smittespredningen med de nye mutationer.

Rektor: Lærere skal ikke teste elever

Rektoren fortæller, at han for nylig har holdt møde med alle ungdomsuddannelser fra Campus Køge samt Køge Kommune for at forbedre sig på, at uddannelserne formentlig kan se frem til at skulle teste deres elever flere gange om ugen. Ifølge Peter Schiødt handler det største spørgsmål om, hvem der skal bære det sundhedsmæssige ansvar for testene.

- Det ansvar må ligge på sundhedsmyndighederne, men det er det mest kringlede. Vi skal nok kunne rekruttere testere og få dem uddannet, så jeg tror sagtens, det kan lade sig gøre at teste eleverne i hold over ugens dage. Det største spørgsmål handler om det sundhedsmæssige ansvar, hvis noget for eksempel går galt.

Når det kommer til, hvem der skal foretage testene, er den umiddelbare udmelding, at lærerne ikke bliver tvunget til at pode deres egne elever, men de får dog alligevel muligheden. Hvad tænker du om det?

- Jeg synes ikke, det er hensigtsmæssigt, hvis vores medarbejdere skal stå for testene. I det her samarbejde med Campus Køge kan vi måske finde tidligere elever, pensionister eller andre, som har brug for en supplerende indkomst til at stå for testene. Det tror jeg ikke bliver svært at finde. Men at lærerne skal gøre det er at blande tingene sammen, fastslår Peter Schiødt.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk