23. november 2020
I 2019 håndterede Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 936 sager i Køge Kommune. Det er en stigning på 25 % flere sager siden 2018.
I 2019 håndterede Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 936 sager i Køge Kommune. Det er en stigning på 25 % flere sager siden 2018.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordmange opkald om dyr i nød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordmange opkald om dyr i nød
Køge - 23. oktober 2020 kl. 15:59
Af Lars Andersen

I 2011 åbnede Dyrenes Beskyttelse op for vagtcentralen med nummeret 1812. Siden har telefonerne været glødende, og også i Køge Kommune benytter borgerne flittigt de fire cifre. I 2019 slog borgerne i Køge deres egen rekord med knap 1000 sager i Køge og omegn. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

De mange sager viser, at 1812 er blevet et nummer, som borgere i Køge kender, og som Politiet og Naturstyrelsen hyppigt henviser til, når dyr lider skade i området, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse:

- De mange opkald viser, at der er et stort behov for at have et sted at henvende sig om dyr i nød i Køge, og at vagtcentralen påtager sig en vigtig samfundsopgave for mennesker og dyr. Tallet viser også, at flere og flere i Køge ringer 1812, hvis de ser et dyr i nød. Det er vi selvfølgelig glade for, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

1812 hjælper både dyr og mennesker i kritiske situationer

I øjeblikket er det højsæson for hjortepåkørsler, hvilket betyder at der er tryk på telefonerne. Antallet af påkørsler er i voldsom stigning disse år, og i 2019 modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 130 henvendelser om påkørte hjorte i Køge Kommune. Det er en stigning på over 50 % siden 2018.

Ud over hjorte, er sager om småfugle det der fylder mest ved Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral i Køge og omegn. I 2019 var der 308 henvendelser som særligt duer, skader og krager der havde brug for hjælp. Også de svigtede katte kommer der mange henvendelser om. I 2019 fik 1812 232 opkald om katte og killinger i Køge kommune.

- Det betyder ikke nødvendigvis, at der er flere dyr i nød i Køge, men folk i Køge kommune bliver bedre og bedre til at kontakte os, og det er vi meget taknemmelige for, siger Yvonne Johansen.

Alle borgere kan kontakte Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, hvis de mangler hjælp til et dyr i nød, hvad enten det drejer sig om kæledyr, husdyr eller vilde dyr i naturen. Vagtcentralens sager spænder vidt. Driften af Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral er delvist finansieret med offentlige midler på finansloven.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk