15. oktober 2021
Endelig er der grund til at smile igen - nu er vejen nemlig banet for, at 14-årige Mint sammen med sin mor, Ratree, igen kan vende tilbage til Køge, hvor et gensyn med lillebror Malick og bonusfar Frank venter. Billedet her er fra marts 2018. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Endelig er der grund til at smile igen - nu er vejen nemlig banet for, at 14-årige Mint sammen med sin mor, Ratree, igen kan vende tilbage til Køge, hvor et gensyn med lillebror Malick og bonusfar Frank venter. Billedet her er fra marts 2018. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regeringsaftale lader Mint og 69 andre børn komme hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringsaftale lader Mint og 69 andre børn komme hjem
Køge - 26. juni 2019 kl. 12:13
Af Anders Fallesen

Lang tids politisk tovtrækkeri om de 70 udenlandske børn, der blev udvist efter at være blevet integrationsvurderet, mundede i nat ud i en løsning.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Spørgsmålet er blevet en del af regeringsaftalen mellem S, SF, RV og EL, og partierne vil nu give familierne lov til at søge om familiesammenføring på ny, skriver DAGBLADET.

Det vækker stor glæde i Køge, hvor Frank Thøgersen og dennes søn, tre-årige Malick, siden oktober 2018 har måttet leve uden bonusdatter og søster, 14-årige Mint, og hustru og mor Ratree.

Frank Thøgersen over for DAGBLADET kalder nyheden fra Christiansborg for »helt fantastisk.«

- Det er det, jeg og familien har gået og ventet så længe på at høre, siger Frank Thøgersen onsdag formiddag i telefonen fra hans arbejdsplads i cafeteriaet i Herfølge Boldklub.

- Der har været tilløb længe, uden at der har været gjort noget officielt. Alle har sagt, at de ville arbejde for en løsning, så det er jo en lettelse, at det nu er endegyldigt, at der sker noget. Og så håber jeg, at det kan gå hurtigt herfra. Det virker til, at partierne gerne vil løse det nu, men jeg er godt klar over, at Folketinget nu går på sommerferie, og at en lovændring tager tid, siger han.

Andreas Steenberg (RV) har været blandt de mest højrøstede kritikere af loven, som førte til udvisning af Mint og de andre 69 børn. For ham er den nye løsning »en stor sejr for Radikale Venstre,« og han vil nu presse på for, at familierne kan samles igen snarest muligt.

- Formuleringen fra aftalen siger ikke noget om en tidshorisont, men vi ønsker, at det skal fremsættes som det første lovforslag, så det kan blive vedtaget i oktober eller november. Det er et klart ønske, som vi sender til den kommende minister. Dette skal bare løses hurtigst muligt, siger han til DAGBLADET.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk