23. oktober 2019
Endelig er der grund til at smile igen - nu er vejen nemlig banet for, at 14-årige Mint sammen med sin mor, Ratree, igen kan vende tilbage til Køge, hvor et gensyn med lillebror Malick og bonusfar Frank venter. Billedet her er fra marts 2018. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Endelig er der grund til at smile igen - nu er vejen nemlig banet for, at 14-årige Mint sammen med sin mor, Ratree, igen kan vende tilbage til Køge, hvor et gensyn med lillebror Malick og bonusfar Frank venter. Billedet her er fra marts 2018. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regeringsaftale lader Mint og 69 andre børn komme hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringsaftale lader Mint og 69 andre børn komme hjem
Køge - 26. juni 2019 kl. 12:13
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lang tids politisk tovtrækkeri om de 70 udenlandske børn, der blev udvist efter at være blevet integrationsvurderet, mundede i nat ud i en løsning.

arrow Læs også: Se de glade billeder: Mint vendte hjem til Hastrupskolen

Spørgsmålet er blevet en del af regeringsaftalen mellem S, SF, RV og EL, og partierne vil nu give familierne lov til at søge om familiesammenføring på ny, skriver DAGBLADET.

Det vækker stor glæde i Køge, hvor Frank Thøgersen og dennes søn, tre-årige Malick, siden oktober 2018 har måttet leve uden bonusdatter og søster, 14-årige Mint, og hustru og mor Ratree.

Frank Thøgersen over for DAGBLADET kalder nyheden fra Christiansborg for »helt fantastisk.«

- Det er det, jeg og familien har gået og ventet så længe på at høre, siger Frank Thøgersen onsdag formiddag i telefonen fra hans arbejdsplads i cafeteriaet i Herfølge Boldklub.

- Der har været tilløb længe, uden at der har været gjort noget officielt. Alle har sagt, at de ville arbejde for en løsning, så det er jo en lettelse, at det nu er endegyldigt, at der sker noget. Og så håber jeg, at det kan gå hurtigt herfra. Det virker til, at partierne gerne vil løse det nu, men jeg er godt klar over, at Folketinget nu går på sommerferie, og at en lovændring tager tid, siger han.

Andreas Steenberg (RV) har været blandt de mest højrøstede kritikere af loven, som førte til udvisning af Mint og de andre 69 børn. For ham er den nye løsning »en stor sejr for Radikale Venstre,« og han vil nu presse på for, at familierne kan samles igen snarest muligt.

- Formuleringen fra aftalen siger ikke noget om en tidshorisont, men vi ønsker, at det skal fremsættes som det første lovforslag, så det kan blive vedtaget i oktober eller november. Det er et klart ønske, som vi sender til den kommende minister. Dette skal bare løses hurtigst muligt, siger han til DAGBLADET.

arrow Det lysner for Mint: Minister fortrøstningsfuld om ny lov
16. oktober 2019 kl. 13:09 Opdateret: kl. 13:09
arrow Mint kom hjem til Køge: Endelig er familien samlet igen
15. oktober 2019 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:15
arrow Mint er landet i Danmark
15. oktober 2019 kl. 08:37 Opdateret: kl. 11:02

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk