23. marts 2019
Bazar - mandepanel mads og mark Juni 2012
Bazar - mandepanel mads og mark Juni 2012
Foto: Nellie Møberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Protester blev hørt - skolerne skal kun spare godt fire mio. lige nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Protester blev hørt - skolerne skal kun spare godt fire mio. lige nu
Køge - 13. juni 2018 kl. 05:34
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det udmeldte krav om en samlet besparelse på godt seks millioner kroner på skoleområdet er bestemt ikke blevet positivt modtaget, og de mange høringssvar, som Skoleudvalget har modtaget inden mødet i aftes, har da heller ikke lagt fingrene imellem. Det skriver DAGBLADET Køge.

I en udtalelse fra Vemmedrupskolens skolebestyrelse står der blandt andet:

»Vi står ganske uforstående overfor, at man grundet et forventet merforbrug på knapt én procent af skoleudvalgets budget på i alt 600 millioner iværksætter en omfattende høringsproces, som koster en masse medarbejdere arbejdstimer, når der som sagt kun er tale om et forventet merforbrug af en størrelsesorden, der ved en fornuftig økonomistyring formentlig kan indhentes i sidste halvår af 2018.

Ydermere er vi forundrede over, hvordan dette forventede merforbrug er opstået og er frem til en politisk redegørelse, som også vil belyse grunden til, at det umiddelbart skal hastes igennem.«

Og det er en holdning, som alle andre skoler i kommunen kan tilslutte sig.

Udvalgsformand Mads Andersen (K) erkender at der noget rigtigt møg, at der allerede i juni måned skal spares på skolerne.

- Der står jo ikke noget i de mange høringssvar, som vi ikke er enige i, siger han.

- Men vi er nødt til at agere, og det prøver vi så at gøre, så det rammer børnene mindst muligt.

- Jeg kan godt forstå, at man undrer sig over, at vi skal spare allerede nu, men det er en kombination af dårlig økonomistyring og et øget pres på specialklasserne, som vi nu forsøger at rette op på, forklarer Mads Andersen.

Han understreger også, at man godt er klar over, at specielt SFO-delen i forvejen har været hårdt ramt af nedskæringer, og at den planlagte besparelse på personalenormeringen på 1,7 mio. kroner derfor er skåret ned til en besparelse på 500.000 kroner.

- Der har aldrig været tale om, at vi ville fyre eksisterende SFO-personale, men at der skulle ansattes færre efter sommerferien - og det antal bliver nu kraftigt reduceret, fordi vi har valgt kun at gennemføre under en tredjedel af den oprindelige besparelse, forklarer Mads Andersen.

Også foreslåede besparelser på langtidssygdomspuljerne til både skoler og SFO bliver halveret.

- Det betyder, at vi har vedtaget besparelser for kun godt fire millioner kroner, men jo også, at vi så stadig mangler at finde omkring to millioner kroner, siger formanden.

- Dem vil vi prøve at finde ved at sætte markant ind over for sygefraværet på skolerne, og så skal vi også have kigget på administrationen - for jeg er ikke bange for at skanke der, hvis det er nødvendigt, siger Mads Andersen.

Blandt de vedtagne besparelser er 458.000 kroner til undervisningsmidler, 589.000 kroner til sund skolemad og 300.000 kroner mindre til PPR, Pædagog-Psykologisk Rådgivning.

Alle besparelser gælder foreløbig kun for 2018.

- Nu skal vi så have en meget alvorlig snak i forbindelse med budgetlægningen for 2019, for vi skal havde standset den her konstante økonomiske blødning, slår Mads Andersen fast.

- Vi kan ikke bare blive ved med at skære ned på børnene, og der er jo også andre udvalg, der står med tilsvarende eller endda langt større økonomiske udfordringer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk