18. oktober 2019
64-årige Dagmar Leng-Rasmussen bliver ny skoleleder for Køge Private Realskole. Hun er bosiddende i Haslev og har i 15 år været leder for den dansk-tyske privatskole Sankt Petri Skole i København.
64-årige Dagmar Leng-Rasmussen bliver ny skoleleder for Køge Private Realskole. Hun er bosiddende i Haslev og har i 15 år været leder for den dansk-tyske privatskole Sankt Petri Skole i København.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privatskole skifter ud: Ny ledelse skal tegne strategien for fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privatskole skifter ud: Ny ledelse skal tegne strategien for fremtiden
Køge - 06. december 2018 kl. 16:45
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2016 var en noget turbulent tid for Køge Private Realskole. En nyoprettet gymnasieafdeling holdt kun få år, og efter kritik fra Undervisningsministeriet fratrådte både rektor og vicerektor deres stillinger. Skolen var endt i et økonomisk kaos, og for at finde vej ud af turbulensen, ansatte man den daværende sportschef i Danmarks Cykle Union, Lars Bonde.

arrow Læs også: Leder vælger storskolen fra til fordel for »et godt tilbud«

Han kom til for godt og vel to år siden, men nu siger den tidligere sportschef farvel til Køge Private Realskole. Ifølge skolens bestyrelsesformand, Jens Sømod Birk, har Lars Bonde været med til at lægge et fundament, som gør, at skolen nu kan se fremad.

- Han har været god til at sikre, at vi fik styr på økonomien. Han har været med til at skabe et fundament, der har gjort, at vi nu kan begynde at lave langsigtede planer og strategier for fremtiden, forklarer Jens Sømod Birk.

Hvorfor blev det besluttet at sige farvel til Lars Bonde nu?

- Vi har haft en dialog med Lars gennem noget tid om, hvordan vi kan komme op på hesten og få lagt en længere strategi, men på et tidspunkt drejede Lars selv dialogen i retning af, hvorvidt han var den rigtige til den opgave. Han lagde op til, at vi måske skulle have fat på en anden type leder, der kunne være med til at formulere strategien og måske havde større erfaring inden for skoleverdenen, forklarer Jens Sømod Birk.

Efter en intern drøftelse i bestyrelsen kom man frem til, at det var et godt tidspunkt at skifte ud i ledelsen og begynde at kigge længere frem i tiden, når nu man havde etableret et fundament for skolen.

- Der har ikke været noget tumultarisk i beslutningen, understreger Jens Sømod Birk.

- Og vi vil i bestyrelsen gerne takke Lars Bonde for hans store indsats de seneste to år. Han greb en skole i en presset og turbulent situation og har været en vigtig del af den genopretning, skolen har gennemført siden.

Et energibundt

Den nye skoleleder er allerede fundet, og den 2. januar næste år kan Køge Private Realskole byde velkommen til Dagmar Leng-Rasmussen. Hun kommer fra en stilling som skoleleder for Jyllinge Skoler og har 22 års erfaring som skoleleder, hvoraf de 15 er som leder for Sankt Petri Skole - en af landets ældste privatskoler med traditioner tilbage til 1575.

På skolen i Ølby glæder man sig til den nye skoleleders ankomst.

- Det kan godt være, at hun er 64 år, men hun er et energibundt, og vi glæder os meget til at byde hende velkommen, siger Jens Sømod Birk.

Bestyrelsesformanden glæder sig også til at kigge fremad på det strategiske plan.

- Der er skabt et godt grundlag for skolen, og nu skal vi være visionære, så vi kan komme på det europæiske landkort for privatskoler. Køge oplever stor tilflytning af nye borgere, der er godt gang i virksomhederne, og i forhold til infrastrukturen ligger man i et smørhul, påpeger Jens Sømod Birk og fortsætter:

- Det vil vi være med til at bidrage positivt til og samtidig være med til at løfte de elever, som kommer til byen.

Omrokering

Udover den nye skoleleder præsenterer skolen også en ny viceskoleleder. Det bliver Søren Jul Christiansen, der kommer fra en stilling som afdelingsleder på Sorø Privatskole og til daglig er aktiv som svømmetræner på eliteniveau i Køge Svømmeklub.

Samtidig laver man hos Køge Private Realskole en omrokering, så den nuværende viceskoleleder fremover bliver afdelingsleder. Dermed tæller skolen nu to afdelingsledere.

- Hvis vi skal begynde at formulere en strategi og begynde på noget nyt, skal vi sikre, at vi har en ledelse, der kan magte det. Altså at vi har nok hænder. Sammenlignet med andre skoler har vi ligget lidt under i en periode, og derfor er det her en opgradering, så vi kommer op på niveau, forklarer Jens Sømod Birk.

Den nye skoleleder og viceskoleleder introduceres for skolens lærere og personale i denne uge, hvor de sammen besøger Køge Private Realskole.

arrow Skoler mister deres ledere op til sammenlægning
20. december 2018 kl. 13:03 Opdateret: kl. 12:31
arrow Skoleændringer kan begynde langsommere
01. november 2018 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47
arrow Stadig bekymring over skolesammenlægning: - Det er ansvarsløst
30. oktober 2018 kl. 18:31 Opdateret: kl. 13:44

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk