15. oktober 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Porten til den blå motorvej bliver bredere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Porten til den blå motorvej bliver bredere
Køge - 26. september 2019 kl. 08:58
Af Lars Andersen

- På Køge Havns vegne vil jeg gerne byde jeg alle rigtig hjertelig velkommen til - jeg er lige ved at sige - endnu en indvielse af ny og moderne infrastruktur her på havnen. Lige om lidt så vil borgmesteren indvie yderligere 420 meter kaj og dermed cementere Køge Havn ambition om at blive en af Danmarks vigtigste porte til den blå motorvej.

Sådan indledte havnedirektør Thomas Kampmann i går eftermiddags den officielle indvielse af endnu et skridt på vejen mod at gøre Køge Havn til en af Danmarks vigtigste erhvervshavne.

- Køge Havn, der er godt i gang med at tredoble sin størrelse og vi vil være fremtidens erhvervshavn, ikke bare lokalt i Køge, men for alle de mere end 1,5 millioner danskere, der bor i hovedstadsområdet, så vi kan betjene dem effektivt med alt fra fødevarer til byggematerialer, fortsatte han.

- I Køge Havn står alle barometrene på smukt. Havnen er klar til at gribe fremtiden, hvor der er forventninger til, at mere og mere transport vil foregå ad den blå motorvej, hvilket lever op til det politiske ønske om mere grøn transport. Derudover er Køge godt forbundet med både motorvejsnet og jernbaner med forbindelse til Europa, og der åbner sig et helt nyt kapitel for havnen og ikke mindst Skandinavisk Transport Center, når Femern Bælt forbindelsen bliver en realitet.

- Vi forbereder os til fremtiden, og står godt rustet til at være driver, ikke bare Køge Havn, men for hele Transport og Logistikklyngen i Køge, sagde Thomas Kampmann.

Han sluttede med at takke alle de tilstedeværende i gult og orange - nemlig håndværkerne.

- For uden jer - ingen havn. Så tusind tak for godt håndværk der uden tvivl også står solidt ind i det næste århundrede, sagde han.

Med indvielsen i går er 3/4 af det nye kajanlæg, der bliver 1.200 meter langt, når det står helt færdigt, klar til at blive taget i brug.

Det nye anlæg er 50 meter bredt, og vil kunne modtage skibe med en dybdegang på 8,5 meter. Der er desuden etableret både strøm- og vand-forsyning til de kommende gæster i havnen.

Borgmester Marie Stærke glædede sig over, at det nye anlæg betyder, at man i kommunen har tilgodeset både erhverv og tilflyttere.

- Indvielsen i dag er et godt eksempel på, at byudvikling ikke behøver at være på bekostning af erhvervsudvikling, sagde hun.

- Kajgaderne der indvies i dag er nemlig også en erstatning for de kajanlæg, der indgår i vores byudvikling i Køge Kyst. Og jeg synes, vi i Køge kommune kan være stolte af, at vi er lykkedes med ambitionen om at skabe gode vilkår for vækst for både erhverv og tilflytning.

- Det er derfor et stort skridt, vi i dag tager med indvielsen af de fire kajgader. For nu er vi endnu nærmere færdiggørelsen af den nye erhvervshavn i Køge. De nye kajer betyder, at vi i fremtiden kan modtage meget store skibe og på den måde også i fremtiden være en driftig erhvervshavn til glæde for erhvervslivet i vores område, sagde Marie Stærke.

I stedet for at klippe den røde snor, afslørede borgmesteren og havnedirektøren sammen en messsingplade, der er lagt ned i den nye asfalt, hvor efter de mange gæster fik en tur rundt på det nye anlæg, inden der blev langet varme pølser over disken fra den populære pølsevogn.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk