17. maj 2021
De alt for voldsomme terrænreguleringer, som er lavet flere steder på Tuen, skal nu føres tilbage, siger politikerne. Foto: Køge Kommune
De alt for voldsomme terrænreguleringer, som er lavet flere steder på Tuen, skal nu føres tilbage, siger politikerne. Foto: Køge Kommune
Foto: eeesc14
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk enighed - haverne skal laves om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk enighed - haverne skal laves om
Køge - 15. januar 2021 kl. 12:26
Af Lars Andersen

Ikke overraskende har medlemmerne i Klima- og Planudvalget på deres seneste møde fulgt indstillingen fra forvaltningen i forbindelse med det igangværende nybyggeri på Tuen.

Tuen er, som tidligere beskrevet, er grønt område midt i Borup, hvor der nu trods voldsomme beboerprotester, er ved at blive etableret et nyt parcelhuskvarter.

Men på grund af Tuens særlige udformning er der i lokalplanen en række begrænsninger for, hvor meget den enkelte husejer må terrænregulere på sin grund af hensyn til områdets særlige natur.

Forvaltningen skriver:
»Tuen udgør en mindre bakkekam i dalstrøget langs Kimmerslev Møllebæk i den østlige del af Borup. Bakkekammen består at to toppe, som ligger ca. 10 meter over de laveste dele af dalstrøget. Ejendommene på Sven Brasch Vej har vejadgang fra de fladeste dele af bakkekammen og skråner herfra mellem 0,5 og 4 meter ned mod dalstrøget. Jævnfør lokalplanen skal eksisterende terrænforhold så vidt muligt bevares, dog uden at begrænse de i lokalplanen planlagte byggemuligheder«.

Derfor skal en eventuel terrænregulering på mere end en halv meter først godkendes af Byrådet, og det er ikke sket i forbindelse med opførelsen af flere af de nye huse.

For at undgå en alt for skrånende have har flere af de nye husejere ændret terrænet på deres grund med markant mere end den tilladte halve meter, og det mener forvaltningen, og nu altså også politikerne, skal laves om.

- Udgangspunktet er, at folk skal lave deres haver om, slår udvalgsformand Niels Rolskov (EL) fast.

- Hensigten er jo, at lokalplanen skal følges, og det er vi nødt til at stå fast på.

- Specielt fordi, der mangler at blive bygget på en del grunde endnu, og det skal ikke skabe præcedens, at man bare kan gøre, som man har lyst til, siger han.

De pågældende husejere vil derfor i den nærmeste fremtid få en henvendelse fra kommunen om, at deres grund skal lovliggøres, og det håber Niels Rolskov kommer til at foregå i fred og ro.

- I sidste ende kan det ende med påbud, men jeg håber selvfølgelig, at tingene kommer i orden uden de store problemer, siger han.

Husejerne kan i sagens natur også søge om dispensation for den terrænregulering, de allerede har udført, men det ligger ikke lige i kortene, at den vil blive bevilget af politikerne.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk