9. juli 2020
Det er i forslaget til den store Kommuneplan for Køge, at dækmolerne omkring Køge Havn er foreslået som muligt »interesseområde« for fremtidige vindmøller. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Det er i forslaget til den store Kommuneplan for Køge, at dækmolerne omkring Køge Havn er foreslået som muligt »interesseområde« for fremtidige vindmøller. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk blæst: Bred modstand mod møller på molerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk blæst: Bred modstand mod møller på molerne
Køge - 19. januar 2019 kl. 10:02
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De vil påvirke arbejdsmiljøet på havnen negativt og samtidig ødelægge udsigten for de mange nye beboere i Køge Kyst-området.

arrow Læs også: EL ærgrer sig over farvel til mole-vindmøller: - Det gør det svært

Sådan lyder bekymringen fra en række af partierne i Køge Byråd, som alle er imod eller skeptiske omkring den del af oplægget til Køges Kommuneplan, hvori der udset et såkaldt interesseområde til vindmøller på dækmolerne ved Køge Havn.

Ser man bort fra Socialdemokratiet, der endnu ikke har taget stilling, er stort set alle resterende partier mere eller mindre imod planerne om at etablere vindmøller på molerne ved Køge Havn. Kun Enhedslisten bakker stadig op.

Hos Dansk Folkeparti læner man sig op ad det energiforlig, som blev vedtaget af et flertal på Christiansborg sidste år, hvor målet er at prioritere havvindmøller i højere grad. Derfor er partiet imod at opstille fire 150 meter høje vindmøller på molerne.

- Det er en rigtig dårlig idé. Vi er bekymrede for arbejdsmiljøet for dem, der går på havnen, hvis der kommer store vindmøller, men det vigtigste er de mennesker, som har investeret i dyre boliger i området og som nu kan få en udsigt med store, grimme vindmøller, siger Bent Sten Andersen (DF) og uddyber:

- Når man har hele Køge Kyst-projektet og har solgt boliger nærmest til københavner-priser, så er det ikke i orden, hvis vi tilbyder borgerne, at de kan sidde og se på vindmøller. Vi vil gerne være med til at sende et signal i forhold til at udlede mindre CO2, men det skal foregå ude på vandet.

For risikabelt

Hos både Liberal Alliance, Venstre og Konservative er man stadig modstandere af vindmøller ved Køge Havn. Ifølge Flemming Christensen (K) er sidstnævnte ikke imod vindmøller generelt, men de skal længere ud på havet.

- Det er for risikabelt at placere dem på molerne i forhold til de nye virksomheder, der kommer ude på den udvidede havn, samt de nye boliger i Køge Kyst, siger den konservative politiker.

I løbet af 2018 var der løbende mere og mere kritik af planerne om at etablere nye, 150 meter høje vindmøller ved Juellund og Vilkestrup, og den lokale kritik fik i sidste ende politikerne til at droppe planerne om vindmøller ved de to landsbyer.

Samme resultat håber man på at opnå i området omkring Køge Kyst og Søndre Havn, hvor både lokale virksomheder og beboerforeninger har givet udtryk for en alvorlig bekymring omkring de mulige vindmøller på havnen. Hos Venstre lægger man vægt på netop at lytte til de lokale.

- Når nu vi har lyttet til borgerne i Juellund og Vilkestrup, så skal vi også tage borgerne i Køge Kyst lige så seriøst, fastslår Mette Jorsø (V).

Nødvendige vindmøller

Tidligere har SF udtrykt en umiddelbar positiv holdning til de mulige møller på dækmolerne, men partiet kræver et klart, politisk flertal, før man bakker op.

- Ellers må vi finde en anden løsning, lyder det fra Torben Haack (SF).

- Men vi er forpligtet til at gøre en indsats for at sænke CO2-udledningen, og vi er nødt til at tænke vindmøller. Så må vi se, om det bliver vindmøller på vandet, molerne eller et tredje sted.

Han har svært ved at se partiet bakke op om vindmøllerne, hvis der både er markant politisk og lokal modstand. Han efterspørger i den sammenhæng flere drøftelse for planerne om vindmøller i Køge.

Det eneste parti, der forsøger at gå imod den hårde modvind, som vindmøllerne i øjeblikket befinder sig i, er Enhedslisten. Partiets byrådsmedlem Niels Rolskov (EL) mener nemlig, at vindmøllerne er nødvendige for at nå målsætningen om at nedbringe kommunens udledning af CO2 med 40 procent frem mod 2030, som er kommunens officielle mål.

arrow Socialdemokratiet lukker døren for planer om mole-vindmøller
13. februar 2019 kl. 13:30 Opdateret: kl. 12:58
arrow Kommune vil spille en rolle i stor havvindmøllepark
19. januar 2019 kl. 06:11 Opdateret: kl. 17:53
arrow Vindmøller på molerne er stadig i strid modvind
15. januar 2019 kl. 15:06 Opdateret: kl. 14:08
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk