21. april 2019
Politiets færdselsafdeling var fredag på razzia mod studentervognene, mens de unge var til translokation inde i gymnasiets aula. Foto: Kenn Thomsen
Politiets færdselsafdeling var fredag på razzia mod studentervognene, mens de unge var til translokation inde i gymnasiets aula. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politirazzia: Studentervogne smækfyldt med fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politirazzia: Studentervogne smækfyldt med fejl
Køge - 02. juli 2018 kl. 13:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev fundet masser af fejl, da færdselspolitiets lastbil-eksperter fredag lavede razzia på Køge Gymnasium. Det skriver DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Student bevidstløs da hjælpen nåede frem

Mens alle studenterne var til translokation i gymnasiets aula, finkæmmede to betjente fra Midt- og Vestsjællands Politis færdselsafdeling de ni studentervogne, som de unge efterfølgende skulle ud at køre i.

Her blev der fundet fejl på fem af de ni lastbiler, som var på vej ud med de unge ombord. I alt blev der skrevet 11 sager.

Sagerne handlede blandt andet om manglende chaufføruddannelse og et tilfælde, hvor sæderne ikke var fastgjort. Der var en sag, hvor der ikke var den lovpligtige forsikring om personskade under kørslen. Dette blev dog klaret, inden lastbilen kom ud at køre, fordi forsikringsselskabet erkendte, at de havde lavet en fejl. Der var tre sager, hvor ildslukkeren ikke var tilset, og der var et tilfælde, hvor lastbilen ikke var registreret til studenterkørsel, men blot til veterankørsel. Der var også to sager, hvor kortet til registrering af kørsel ikke var i orden, og yderligere to sager, som politiet skal have nærmere afklaring omkring.

- Vi konstaterer forholdene, og så laver vi nogle sager ud af det. Men det viser, at der er behov for, at der bliver lavet de kontroller, siger pressetalsmand Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Studentervognene fik kørselsforbud, indtil de var blevet gjort lovlige, efter fremskaffelse af ny chauffør med fornøden uddannelsesbevis, fastgørelse af sæderne til køretøjet, fremskaffelse af gyldig og korrekt forsikringspolice samt anskaffelse af nogle nyere ildslukkere.

- Vi håber, at eleverne efterfølgende og for nogles vedkommende efter en mindre forsinkelse fik en festlig afslutning på deres uddannelse i forbindelse med den planlagte eksamenskørsel, siger Carsten Andersen.

arrow Politiet efterlyser læge og vidne fra studenterulykke
03. juli 2018 kl. 13:45 Opdateret: kl. 09:58
arrow Politiet: Studentervogn var sikker og forsvarlig
03. juli 2018 kl. 05:50 Opdateret: kl. 18:51
arrow Politi afslører flere fejl på køretøjer til studenterkørsel
02. juli 2018 kl. 12:57 Opdateret: kl. 12:58

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk