11. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: Bevæg dig for livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: Bevæg dig for livet
Køge - 24. februar 2021 kl. 19:14

Jeg havde egentlig besluttet mig for ikke at nævne ordet corona i min klumme. Dels fordi jeg som mange andre er træt af hele tiden at skulle forholde mig til de mange skiftende restriktioner, vi er underlagt for tiden, og dels fordi jeg ikke selv kan dyrke den idræt, jeg holder mest af - nemlig at deltage i store motionsløb rundt omkring i det ganske land. Alt er jo lukket ned lige nu, og hvis jeg og andre ligesindede er rigtig heldige, er det i bedste fald først muligt at komme i gang med konkurrencerne igen engang til efteråret.

Lidt lys i mørket er der dog. For når man bevæger sig udenfor, så har jeg aldrig set så mange motionshungrende køgensere. I skovene, ved vandet og i byerne vrimler det med løbere, gående og cyklister i alle afskygninger. Og det er fantastisk. Lige dér er det som om, coronaen gør os noget godt. Vi opdager, hvor nemt og dejligt det er at bevæge sig udendørs, og hvor mange skønne områder der er lige udenfor gadedøren i vores egen kommune. Det er, som om vi har opdaget værdien og skønheden i det nære, hvad enten man motionerer, går tur eller bare leger udenfor med ungerne. Det skal vi holde fast i.

Derfor passer det som fod i hose, at vi i kommunen netop har indgået et partnerskab med DGI og DIF om at "bevæge sig for livet". Det er et bredt projekt og en vision om at få endnu flere Køgeborgere til at dyrke regelmæssig motion til gavn for den almene sundhed, fællesskabet og den personlige glæde ved at bevæge sig.

I SF kan vi ikke få armene ned over et projekt, der henvender sig til alle borgere i alle aldre. Den øgede opmærksomhed på det at bevæge sig skal begynde allerede i vores daginstitutioner og skoler og følge borgerne hele livet igennem. Derfor er det så vigtigt, at netop dette projekt er forankret i alle de politiske udvalg og at satsningen gælder alle.

Ingen skal have patent på den rigtige måde at bevæge sig på og det at dyrke idræt. Vi skal derfor bredt understøtte den organiserede idræt, som har så mange forskellige strenge at spille på men vi skal også være til stede, der hvor folk er selvorganiserede eller spontane og skabe mulighed for børn og unges leg.

De sidste par ugers skønne vintervejr er et meget godt eksempel på, hvordan man kan få gang i leg og bevægelse. Kommunens få kælkebakker har været et sandt eldorado for børn og voksne, der har leget og er kommet udmattede og glade hjem efter en skøn dag, og da isen blev tyk nok, er der blevet skøjtet på søer og gadekær. Jeg oplevede endda min store 16-årige teenagedreng komme hjem med ildrøde kinder og sved på panden efter tre timers sneboldkamp med et par gode kammerater. Så mere skal der ikke til.

Jeg er sikker på, de kommende års ekstra fokus på idræt og bevægelse vil gavne os alle i forhold til sundheden, men også i forhold til det helt elementære i, at det at bevæge sig giver livsglæde, dagligt overskud og skønne fællesskaber.

Jeg håber, at vi ses derude...
Thomas Kielgast

Gruppeformand for SF

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk