19. januar 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil se på mulighed for livreddere til havnebadet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil se på mulighed for livreddere til havnebadet
Køge - 12. juni 2018 kl. 16:52
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Havnemesteren på Køge Marina, Kenneth Højlund, er så bekymret for sikkerheden i havnebadet, at han tre dage i sidste uge egenhændigt hyrede livreddere fra Køge Svømmeland uden for budgettet.

Men nu ser det ud, som om,der er politisk hjælp på vej. Både formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Anders Ladegaard Bork (DF) og Venstres Ken Kristensen signalerer, at der skal findes en løsning, så der kan komme livreddere ved havnebadet. Begge politikere vil have forvaltningen til at undersøge en model, eventuelt i et samarbejde med TrygFonden, skriver DAGBLADET Køge.

- Der er den forskel mellem havnebadet og stranden, at i havnebadet bliver der tre meter dybt, lige så snart man er i vandet, mens det langsomt bliver dybere, når man vader ud fra stranden, pointerer Ken Kristensen.

Søndag var det nær gået galt i havnebadet, hvor en tilfældig gæst reddede en ung mand, der var kommet i nød.

Nu har formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Anders Ladegaard Bork bedt forvaltningen om at undersøge mulighederne for en mere permanent sikkerhedsordning.

- Det varme vejr kom bag på os, så de unge, der plejer at være i Lovparken, er pludselig på marinaen. Det har nogle følger. Jeg er optaget af, at vi skal gøre alt for at forhindre at nogen drukner, siger Anders Ladegaard Bork.

- Vi skal finde en løsning, som er mere holdbar på gode dage. Derfor har jeg bedt forvaltningen om at se på muligheder med Køge Svømmeland og undersøge, om vi kan lave et samarbejde med TrygFonden. Så ville vi kunne skrive på marinaens hjemmeside, hvornår der var livreddere, så forældre ved, hvornår de kan sende deres poder derned, siger Anders Ladegaard Bork

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk