18. december 2018
Parkeringshuset ved Køge Station bliver brugt til både hashhandel og indtagelse.
gallery icon

Se billedserie

Parkeringshuset ved Køge Station bliver brugt til både hashhandel og indtagelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet på hash-jagt midt i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet på hash-jagt midt i byen
Køge - 16. februar 2018 kl. 06:30
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er plus.

arrow Læs også: Fortsat intensiv jagt på hashhandlere

Thomas taler diskret ned i mikrofonen, der er fæstnet i hans halstørklæde.

Den høje politimand står på parkeringspladsen foran Netto ved Blegdammen, og sammen med sin makker Morten holder han øje med en høj mand i en grøn jakke.

Der er noget ved manden, der vækker de to betjentes opmærksomhed, en attitude, noget påklædning. Erfaring.

I alt er seks mand på patrulje rundt om i Køge midtby på jagt efter hashhandel på gadeplan, nogle i bil, nogle til fods.

Arbejdet er en del af Midt- og Vestsjællands Politis nye satsningsområde for at øge trygheden i det centrale Køge.

Thomas og Morten, der begge ønsker af være anonyme af hensyn til deres arbejde og derfor optræder med andre navne i denne artikel, dækker indsatsen til fods.

Dagens arbejde begynder i Vestergades baggårde. Men øvede øjne runder de to betjente nogle bestemte hjørner i baggårdene, hvor de ved, at handel eller bare rygning af hash kan foregå fra tid til anden.

- Når ikke vi træffer nogen, er det de forskellige skodder, vi undersøger for at se, om det er joints. Vi kommer her på alle mulige og umulige tidspunkter af døgnet, forklarer Morten.

På turen rundt i byen runder politimændene også solcentrene i midtbyen. I et af dem er det tydeligt, at der er foregået andet end at genopfriske sommerens kulør.

- Her har været holdt fest. Der er smøger på gulvet, siger Morten og peger.

Thomas og Morten går fra kabine til kabine og tjekker dem. Thomas finder nogle skodder fra joints, som han skubber til med foden. På gulvet rundt om ligger også almindelige cigaretskodder og andet affald, der vidner om, at nogen har opholdt sig der. Slikautomaten er brudt op og tømt for indhold.

Sådan var indtrykket også, da betjentene var på indsats mod hashhandel i sidste uge.

- Vi træffer ikke nogen, men vi får en indikation af, at Solcenteret bliver brugt som varmestue. I denne her kabine har der siddet nogen og ristet til en joint. Det er der ingen tvivl om. Det bærer det præg af, siger Thomas.

Han har dog ikke noget bud på endnu, hvem det drejer sig om.

- Jeg har svært ved at se, at der foregår decideret handel i Solcenteret. Jeg tror, det er nogen, der går herind, hvor det er varmt og læ. Så ryger man en joint der, lyder hans bud.

Han vil give informationen videre til det almindelige beredskab, så de også kan holde skarpt øje med stedet.

Siden DAGBLADET for nogle uger siden skrev om beboere i Vestergade, der oplevede handel med hash i nogle af baggårdene, har politiet lagt et massivt tryk på området. Men de har ikke kunnet finde noget, der tyder på egentlig handel, siger de.

Næste stop er parkeringskælderen i Torvebyen. Her var der gevinst, da politiet var på en lingende patrulje sidste onsdag. Her blev tre unge mænd på 18,18 og 20 år fra Køge og en 19-årig mand fra Hårlev afsløret, da de smed en klump med 73 gram hash fra sig. I dag er her helt tomt.

Så er det videre til Netto og Blegdammens parkeringsplads. Her kommer den høje mand i den grønne jakke gående fra en af bilerne, og der er også en anden mand, der vækker mistanke. Thomas står på den ene side af Netto, Morten på den anden. Thomas hidkalder diskret Morten, så de kan beslutte, om de skal rykke mod manden og visitere ham. Men inden de får slået en klo i ham, sidder han i bilen med den anden mand og kører væk. Sådan er det også at være betjent.

Turen går videre til den nybyggede parkeringskælder ved Køge Station. Alle parkeringsdæk bliver tjekket. Flere steder ligger der rester af joints.

I et hjørne på tredje dæk bukker Morten sig ned og samler en lille pose på blot et par centimeter op.

- Det er de sørgelige rester af noget, konstaterer han.

Over radioen får de nu besked om, at der er bid for en af patruljerne i bil. Patruljen har jagtet en bil fra Hastrup til en parkeringsplads et par kilometer væk, hvor de har fået den standset. I bilen sidder fire mænd.

- Jeg kan genkende hans navn. Der ligger jointpapir i bilen, så vi visiterer dem. Da vi gør det, kan jeg se, at han stopper noget i bukserne, fortæller betjenten Kristian senere.

Det viser sig at være 3,42 gram hash, som den 22-årige mand bliver sigtet for at være i besiddelse af.

Thomas og Morten tager nu S-toget til Ølby Station. De ved, at stationerne kan være centrum for handel med stoffer. Det gælder både Ølby og Køge Stationer.

- Køge Station er et tilbagevendende objekt, hvor der bliver købt og solgt, for der er mange mennesker. Ølby Station er også et rigtigt godt bud. Hvis man stiller sig med lidt kritiske øjne, er det ikke svært at se, fortæller Morten.

De runderer området omkring Ølby centeret, og foran 7-Eleven-kiosken står nogle unge mænd, som får gevaldig travlt med at kigge i jorden, da betjentene nærmer sig stedet fra hver sin vinkel. Selv om politifolkene er i civil, har de kriminelle et skarpt trænet øje for at spotte en politimand på lang afstand. De husker også politifolkenes ansigter, selv om de blot har set dem en enkelt gang før, fortæller Morten.

Men igen har betjentene ikke held i sprøjten. På den modsatte side af kiosken er to af de lokale bumser kommet op at slås. Der er en hel masse blod, der ligger på fortovet, og en ambulance og en patruljevogn bliver tilkaldt. Den ene af de to slagsbrødre bløder alvorligt fra den ene hånd, men bliver behandlet af ambulancefolkene. De er raget uklar om noget med en knallert. Thomas og Morten opgiver at gå efter de unge mænd på den anden side.

Det bliver således en af patruljebilerne, der også får dagens anden fangst.

Sagen er en udløber af en indsats, som holdet tidligere på dagen har lavet på Køge Campus. Her har de været ude med en narkohund for at tjekke eleverne for besiddelse af stoffer. Der var ikke noget bid der, men da patruljevognen igen passerer en ung mand i en bil, kan Kristian genkende en af dem fra skolen.

- Det er tre unge mænd, der sidder i en Volvo. Da vi visiterer dem, har den ene af dem et stort kontantbeløb på sig. Det er ikke én, vi har set før. Foran sidder der en 18-årig mand, der sidder med jakken omkring fødderne. I lommen på den jakke finder vi en lille klump hash, fortæller Kristian.

Hashklumpen viser sig at veje 0,9 gram, så den 18-årig mand, der er fra Tune, bliver sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

arrow Narko-razzia fortsætter
21. februar 2018 kl. 10:58 Opdateret: kl. 10:58
arrow Politiet efterlyser sort Toyota brugt ved indbrud
16. februar 2018 kl. 10:15 Opdateret: kl. 10:15

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk