9. december 2019
Foto: Anders Fallesen
Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet laver razzia til søs: Otte blev snuppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet laver razzia til søs: Otte blev snuppet
Køge - 06. august 2019 kl. 17:09
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke kun på vejen, at politiet skal sørge for trafiksikkerheden. Det sker også til søs.

I weekenden var Midt- og Vestsjællands Politi på maritim kontrol til havs i Køge Bugt med udgangspunkt i Køge. Her blev 23 fartøjer kontrolleret. Otte havde ikke helt styr på reglerne.

- Det er i og for sig samme kontrol, som når vi laver færdselskontrol på vejene. Vi skal opretholde en sikkerhed til søs, så der sker ikke ulykker, fortæller pressetalsmand for Midt- og Vestsjællands Politi, Camilla Schouw Broholm.

- Det handler om, at man skal kunne føre fartøjet på forsvarlig vis. Vi undersøger, om man har førerret, her et sejlercertifikat. Vi tjekker, om man er påvirket af alkohol. Der gælder samme promillegrænse, som der er i bil. Vi sikrer, at man har redningsveste ombord og at der er redningsveste til alle. Er lygteføringen i orden, er man til fare for de andre i trafikken. Dette gælder ofte over for de badende gæster. Her skal man holde en vis afstand fra kysten, før man må sejle hurtigt, forklarer Camilla Schouw Broholm videre.

Ved kontrollen fik en sejler en bøde for at sejle for tæt på kysten med for høj hastighed, tre havde ikke forsikringscertifikat med på båden, en havde ikke lovlige redningsvest med, en havde ikke forsikring på båden, og to havde ikke deres speedbådscertifikat med sig.

Kontrollen til søs udføres af særligt uddannede betjente.

- De bliver jævnligt sendt ud på vagter for at sørge for sikkerhed på søs, siger Camilla Schouw Broholm.

Med razziaen vil politiet samtidig opfordrer de sejlende til at tjekke op på reglerne og have styr på både redningsveste, certifikater og sikkerheden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk